Златната резерва! Мората прати Реал Мадрид на върха в Ла Лига


Златната резерва! Мората прати Реал Мадрид на върха в Ла Лига
Снимка: Guliver/GettyImages

1443 0

Реал Мадрид беше много близо до поредното си равенство през този сезон в Примера дивисион, но завърналият се в клуба Алваро Мората донесе успех с 2:1 над коравия Атлетик Билбао на "Сантяго Бернабеу".

Мачът нямаше как да почне по-добре за домакините, които още в 7' приспаха съперника си с контраатака. Марсело изведе отлично Иско с дълго подаване, а испанският национал нахлу в наказателното поле. Там защитник на гостите се представи трагично и предостави спокойно на Иско поле да изведе Бензема, а той не сбърка - 1:0.

Това обаче беше единственият гол за "белите" от редицата положения, които бяха генерирани. Роналдо отправи цели 6 удара през първото полувреме, а в два от случаите Ираисос се намеси.

Вместо Реал да води комфортно до почивката, Атлетик успя да изравни. Нелепа грешка на "бялата" защита позволи на Марино да се озове на стрелкова позиция, а той не сбърка и изравни - 1:1 в 27' и до почивката резултатът не се промени, а Роналдо се скъса да пропуска.

Реал Мадрид започна силно втората част, а още в 65' Зинедин Зидан смени схемата - от 4-4-3 на 4-4-2, като премести Роналдо до Бензема в наказателното поле. Картината обаче не се промени особено - Атлетик атакуваше много опасно, а Кристиано стана автор на още поне 4 пропуска.

В 75' Зидан направи ключова смяна, като вкара в игра Алваро Мората. Именно испанският национал донесе победата, след като в 83' се озова на точното място. Бейл центрира в пеналтерията, а защитата изпусна нападателя. Ираисос спаси първия изстрел, но последва добавка на Мората - 2:1 и нов победен гол за бившия ас на Ювентус.

Реал Мадрид оглави таблицата в Ла Лига, като събра актив от 21 точки - 1 повече от досегашния лидер Севиля. Барселона и Виляреал са на 2 точки, а Атлетико - на 3.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички