Защо Карим Бензема не иска да преподпише с Реал Мадрид?


Защо Карим Бензема не иска да преподпише с Реал Мадрид?
Снимка: Guliver/GettyImages

3695 0

В последните дни се появи информация, че Карим Бензема няма намерение да понови договора си с Реал Мадрид, който изтича през юни 2022 г. Това накара привържениците на клуба да се питат защо той не иска да удължи престоя си на "Сантяго Бернабеу".

До изтичането на сделката му нападателят на Франция ще бъде на 34 и ще завърши 13 сезона в Мадрид. Бензема копнее за Лион, отборът, който го е развил и където той дебютира като професионалист преди обаждането да дойде от Флорентино Перес.

Връщането към този отбор винаги е било в главата му, така че не би било изненада, че неговият агент и приятел Карим Джазири предполага, че нападателят иска да играе отново там.

Трябва да се има предвид, че Бензема е роден в Лион и иска да се върне у дома, преди да прекрати кариерата си. Решението му е сантиментално и спортно, той е фен на Лион и никога не пропуска игрите им. И най-вече иска да играе отново за тях, докато все още е във форма, за да бъде важен играч.

Мечтата на Бензема е да капитан Лион и да бъде ориентир за младежите, които преминават там. И Лион ще се радва да приветства обратно бившия си играч. Треньорът на френския отбор Руди Гарсия заяви, че е „бивш играч на Лион, който започва за един от най-добрите отбори в света, така че би било фантастично да го видим отново в фланелка на Лион“.

А с коя от големите си звезди се очаква да преподпише Реал - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички