След гол в 17-ата секунда и историческо попадение: Барселона се измъкна срещу Гранада (ВИДЕО)


След гол в 17-ата секунда и историческо попадение: Барселона се измъкна срещу Гранада (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

5110 0

Барселона стигна до 2:2 Гранада при гостуването си в деветия кръг на Ла Лига. Равенството може и да се счита за добра новина за каталунците, тъй като изоставаха с 2:0 до края на първото полувреме. Сарагоса вкара и двете попадения за домакините в 17-ата секунда и в 29'. Ламин Ямал върна едно попадение в добавеното време на първата част, а влезлият като резерва Сержи Роберто оформи крайното 2:2 в 86. 

Срещата бе много динамична, като и двата отбора можеха да си осигурят трите точки. При 2:2 първо Сарагоса нацели греда и не успя да стигне до хеттрик в двубоя, а след това попадение на Жоао Феликс бе отменено заради засада.

Ламин Ямал пък се превърна в най-младия голмайстор в Ла Лига. В двубоя Барселона отправи 22 удара, като бе без голяма част от атакуващата си мощ начело с Роберт Левандовски. Лошата новина за Шави е, че през първата част принудително бе сменен Жул Кунде, който се контузи.

Барселона е трето място с 21 точки, 3 по-малко от лидера Реал Мадрид. Гранада е в зоната на изпадащите с едва 6 точки от 9 двубоя. Това е второ поредно равенство за каталунците като гост след мача с Майорка.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Срещата започна по възможно най-лошия начин за Барселона - с гол в тяхната врата. И то след само 20 секунди игра. С първия съдийски сигнал домакините тръгнаха в атака, като Брайън Сарагоса си освободи пространство след добро подаване в наказателното поле и успя да вкара в долния ляв ъгъл със страхотен завършек.

 

Барселона се опита да отговори бързо, но удар на Феран Торес в 3' бе блокиран. В 17' Жоао Феликс стигна до отбита топка в наказателното поле и стреля, но Ферейра внимаваше и спаси безупречно. След това и Ямал опита да застраши вратата на Гранада, но топката мина над вратата.

Барселона се хвърли да търси изравнително попадение, но вместо това домакините нанесоха втори удар.Гумбау успя да изведе отлично Сарагоса зад Кунде. Нападателят без проблем се справи с него и отбеляза второто си попадение в срещата, както и петото от началото на сезона. В 40' Вияр пробва да изненада с далечен изстрел, но далеч от целта.

 

 

 

Шави трябваше да се справи с още една неприятна ситуация, след като Жул Кунде бе заменен принудително в края на първото полувреме. А в добавеното време на полувремето Барса все пак успя да се справи с шока от двата гола и върна едно попадение.

Гави комбинира с Феликс в наказателното поле. Португалецът падна на земята, но въпреки това успя да продължи към Ямал, който на празна врата нямаше как да сбърка. А талантът на Барса стана най-младият голмайстор в историята на Ла Лига.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Каталунците започнаха много атакуващо второто полувреме, ясно показващи намерението си за нов гол. В 52' Араухо опита да изведе Феран, но първото му докосване не бе никак добро и не успя да овладее топката. 2 минути след това Фермин с вътрешната част на обувката насочи топката към вратата, но право в ръцете на Ферейра. Малко преди това Гюндоган се отличи със страхотно подаване в наказателното поле, но там Балде взе грешното решение и успя да спечели само корнер.

В 59' Бойе можеше да увеличи преднината за домакините, но ударът му отблизо мина покрай вратата. След час игра Шави извади Лопес, а негово място пусна Сержи Роберто.

В 69' каталунците си осигуриха чиста голова възможност. Араухо свали топката след центриране, а Торес успя да я засече. Ферейра обаче направи страхотно спасяване точно пред голлинията. В следващите минути натискът на Барселона стана още по-силен.

 

В 76' Илкай Гюндоган отправи много коварен изстрел, който отново бе отразен от вратаря на домакините. Минута след това Араухов се възползва от подаване на Феран и стреля мощно, но покрай вратата. 6 минути преди края на редовното време Сержи Роберто се разписа от съвсем близко разстояние за 2:2 след подаване на Балде.

Още в ответната атака Гранада бързо можеше да си върне преднината. Дълго подаване към наказателното поле бе достигнато от голмайстора Сарагоса. Той стреля, но право в дясната греда. В 4' от добавеното време гостите стигнаха до пълен обрат чрез попадение на Жоао Феликс. За тяхно нещастие обаче попадението бе отменено заради засада на Феран.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Гранада: Ферейра, Санчес, Рубио, Микел, Нова, Сарагоса, Вияр, Гамбау, Фернандес, Узуни, Бойе

Барселона: Тер Стеген, Жоао Кансело, Балде, Гави, Феран, Жоао Феликс, Кристенсен, Гюндоган, Кунде, Ламин Ямал, Фермин

ПРЕДИ МАЧА

Каталунците се отправят към визитата след важен успех над Порто в Шампионска лига с 1:0. "Блаугранас" не печели всички срещи от началото на сезона толкова лесно и вече записа две ремита, но остава непобеден. 

Гранада е на другата крайност и в рамките на 8 срещи записа цели 5 поражения, 2 ремита и 1 успех. Той датира от третия кръг, а клубът постигна равенства с Бетис и Алмерия в последните два мача. 

През изминалите дни се увеличиха контузените за световния колос и на разположение вече не е и Левандовски, а останалите са Педри, Рафиня и Де Йонг. За домакините отсъстват Диас и Фернандес. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички