"Сякаш беше мач от Шампионска лига" - Шави изненадан от отношението на Арсенал срещу Барселона


"Сякаш беше мач от Шампионска лига" - Шави изненадан от отношението на Арсенал срещу Барселона
Снимка: Getty Images

4182 0

"Получи се добър мач за гледане, но не толкова за треньорите" - това заяви наставникът на Барселона - Шави Ернандес, след загубата с 3:5 от Арсенал в приятелския двубой, който се изигра в Лос Анджелис.

"Видях много позитивни неща и голяма част от футболистите получиха игрови минути. В същото време успях и да тествам някои играчи на нетипични за тях позиции - Усман Дембеле в средата на терена, Френки де Йонг като опорен халф и Феран Торес като централен нападател. Стана добра проверка", констатира той.

Шави призна и че е бил леко изненадан от отношението на Арсенал към тази контрола и от интензитета, с който са играели:

"Казах на Артета, че това сякаш беше мач от Шампионска лига. Беше малко необичайно да играят с такъв интензитет. Ние също се отнесохме сериозно, но те играха с различно темпо и си заслужиха победата. Ние пък бяхме и малко "меки" в защита".

Треньорът на Барса похвали специално Алехандро Балде за представянето му и обясни защо Клеман Ленгле и Гави не са взели участие в двубоя: "Всички футболисти се представиха добре, но Балде беше изключителен. Ленгле бе получил удар и затова не игра, а Гави не се появи заради проблеми в гърба".

*За Барселона това бе първа контрола от лятната подготовка, а за Арсенал четвърта. На каталунците им предстоят мачове срещу Реал Мадрид (30.07.), Милан (1.08.) и Тотнъм (8.08.), а на "топчиите" - само срещу Монако (2.08.), преди финала на Къмюнити Шийлд срещу Манчестър Сити, който е насрочен за 6-и август.

ВИЖТЕ ОЩЕ - Новите в Реал Мадрид вгорчиха дебюта на Онана в Манчестър Юнайтед, Хоселу вкара със задна ножица! (ВИДЕО)

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички