Роналдо се развихри срещу Билбао, Реал на Зидан продължава да е убедителен


Роналдо се развихри срещу Билбао, Реал на Зидан продължава да е убедителен

1098 0

Реал Мадрид продължава със силните си изяви под ръководството на Зинедин Зидан. "Белия балет" стигна до ключова победа с 4:2 над Атлетик (Билбао) в дербито на кръга в Примера дивисион.

Главното действащо лице в мача беше Кристиано Роналдо, който отбеляза първия и последния гол за Реал, а в края на първото полувреме асистира на Тони Кроос за 3-ото попадение на "белите". Другият гол в полза на Реал беше дело на Хамес Родригес.

За Билбао головете отбелязаха Ерасо (10) и Елустондо (90).

Това е 6-и пореден двубой на "белия балет" без загуба под ръководството на Зинедин Зидан, като това е 5-а победа. Реал Мадрид има 53 точки и изостава от Барселона само на точка, но има и два мача повече от каталунците.

Още в 3' домакините откриха резултата, след като Кристиано Роналдо проби отлично по лявото крило и нахлу в наказателното поле. Там без топка Бензема увлече двама защитници и освободи пространство за шут на португалеца, който разстреля вратаря на гостите - 1:0.

Добрият старт на "белия балет" обаче беше заличен от слаба комуникация в отбраната. Рафаел Варан в опита си да осуети контраакция на гостите, върна топката към Навас. Вратарят обаче беше излязъл напред и се размина с коженото кълбо, а от 2 метра Ерасо изравни в 10'. 

Въпреки това до почивката Реал Мадрид беше господар на терена и, въпреки че нямаше чисти положения, успя да стигне до нови два гола. В 37' "кралете" поведоха след доза гениалност от Хамес. Той получи топката пред наказателното поле, успя да се завърти покрай защитник и с великолепен удар с левия крак вкара красив гол от около 20 метра.

В последната минута на полувремето Кристиано Роналдо атакува към наказателното поле и пусна остър пас в пеналта за Бензема. Топката обаче се озова в Кроос, който се завъртя и вкара във вратата на Ирайсос - 3:1 до почивката. 

Второто полувреме премина изцяло през контрола на Реал Мадрид, като гостите отправиха едва един удар. За сметка на това обаче Рафаел Варан продължи със слабите си изяви за деня и дори си изкара червен картон в 80'. 

Само 3 минути по-късно обаче Роналдо вкара втория си гол. Лукас центрира отлично в наказателното поле, където Кристиано с овладяване на гърди смени рязко посоката на топката. Така той се освободи от защитник и с топовен удар направи 4:1.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички