От седмото най-скъпо попълнение до един от големите провали в Реал Мадрид


От седмото най-скъпо попълнение до един от големите провали в Реал Мадрид
Снимка: Getty Images/Guliver

1049 0

Лука Йович ще се завърне в Айнтрахт Франкфурт под шестмесечен наем, само 18 месеца след като Реал Мадрид го купи от германския клуб за 60 милиона евро. Лошото представяне на 23-годишния младеж в испанската столица, съчетано с голямата му сума, го прави един от най-лошите трансфери. които Реал Мадрид някога е правил.

Всъщност Йович е седмото най-скъпо подписване в историята на клуба, като само Еден Азар, Кристиано Роналдо, Гарет Бейл, Кака, Хамес Родригес и Зинедин Зидан.

Преди да се присъедини към "Лос Бланкос", сръбският нападател е вкарал 27 гола за Айнтрахт през сезон 2018/19. Предвид възрастта си и постиженията си в головете, той беше считан за един от най-обещаващите играчи в Европа, но не успя да се адаптира към живота на стадион "Сантяго Бернабеу".

Има различни причини, поради които Йович не е имал приемственост както на терена, така и извън него. Мариано Диас дори го надмина и сега ще действа като резервен нападател на Карим Бензема през следващите шест месеца.

Йович не само се бори с испанския, но студената и срамежлива личност го кара да бъде периферна фигура в групата. Освен това и проблемите извън терена също не помогнаха. Той бе под карантина в началото при пандемията COVID-19, беше заразен с коронавирус и получи травма на крака си, преди футболът да се възобнови през юни.

Тази контузия не е единствената, с която трябваше да се справи по време на престоя си като играч на Реал Мадрид. И все пак, в малкото случаи, на които му е даден шанс да играе, Йович не успя да се възползва от него. Неговият брой е много лош за нападател за 60 милиона евро: 32 мача, две попадения и две асистенции.

Сега, с преместването под наем в Айнтрахт, Реал Мадрид се надява, че Йович ще преоткрие самочувствието си и, което е важно, неговото усещане за гол. Ако си възвърне формата, Лос Бланкос ще трябва да реши дали искат той да бъде част от плановете им през следващата година или искат да си възвърнат сумата, която са платили за него.

А кой играч е най-ценният в Реал Мадрид - може да видите в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички