Мората се отпуши, но Реал Мадрид едва се спаси на "Сантяго Бернабеу"


Мората се отпуши, но Реал Мадрид едва се спаси на "Сантяго Бернабеу"
Снимка: Guliver/GettyImages

2242 0

Реал Мадрид записа втора поредна победа в Примера дивисион, но този път тя дойде много трудно. Възпитаниците на Зинедин Зидан стигнаха до 2:1 над Селта (Виго) у дома, и то благодарение на късен гол на Тони Кроос.

Още през първото полувреме се видя, че "кралете" ще имат неприятности в този двубой. В нападение "белия балет" не действаше съсредоточено, а защитата действаше разконцентрирано на няколко пъти. Въпреки това Касия не допусна гол през първата част, а двата отбора се оттеглиха на почивката при нулево равенство.

То беше нарушено чак в 59', когато Марко Асенсио пропусна сам срещу вратаря, но при добавката Алваро Мората разстреля стража и отбеляза първия си гол след завръщането си на "Бернабеу".

Само 7 минути по-късно обаче Ореяна върна равенството и Селта се върна в отбрана да пази равенството и нерядко организираше опасни контраатаки.

В 81' Лукас Васкес проби по дясното крило към наказателното поле и подаде на Кроос пред него. Той с удар от 23 метра по земя намери очертанията и донесе втората поредна победа на Реал Мадрид.

Зидан записа 19-ата си победа начело на "белия балет" в шампионата, като до момента има само едно поражение като домакин. Реал е в серия от 12 поредни победи във всички турнири под ръководството на френската легенда.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички