И без "ВВС" Реал Мадрид размаза третодивизионни симпатяги


И без "ВВС" Реал Мадрид размаза третодивизионни симпатяги
Снимка: Guliver/Getty Images

881 0

Дори без звездното атакуващо трио "ВВС" Реал Мадрид очаквано нямаше много проблеми в гостуването си на третодивизионния Културал Леонеса в Лен и спечели със 7:1 първия мач от 4 кръг в турнира за Купата на Испания.

Зинедин Зидан изобщо не включи в групата за срещата Карим Бензема, Гарет Бейл и Кристиано Роналдо, а вместо тях атаката водеха очаквано Алваро Мората, Лукас Васкес и Марко Асенсио. Вратарят Мариано пък направи дебюта си за "белия балет", като двубоят бе идеален за такива експерименти в състава, защото предстои и реванш на "Бернабеу" на 30 ноември.

Злощастно започна мача за симпатичния отбор на домакините, който е лидер в трета дивизия и отскоро е собственост на катарски бизнесмени. Още в шестата минута Цуйверлоон си вкара нелеп автогол и по този начин разруши част от ентусиазма на близо 14-те хиляди зрители, които бяха запълнили докрай трибуните.

В 33-ата минута Марко Асенсио се възползва от хубав пас след пробив по дясното крило на Даниел Карвахал и с безпощаден удар в близкия ъгъл поуспокои емоциите в "белия балет" - 0:2.

Само 35 секунди след подновяването на играта Хамес Родригес намери Алваро Мората в наказателното поле и нападателят продължи добрата си голова серия - 0:3. В 53-ата Асенсио се разписа за втори път с левия крак и направи 0:4, а само 120 секунди по-късно Мората реализира втория си гол за 0:5 след ново чудесно центриране с външен фалц на Хамес Родригес.

Шестият гол със сигурност бе черешката на тортата за Реал, защото Начо отбеляза с фантастичен ножичен удар. Бенха все пак донесе няколко усмивки на домакинските фенове с хубав шут за 1:6 в 84-ата минута.

С буквално последното действие в мача влезлият като резерва и дебютант в състава Мариано Диас от Доминиканската република фиксира крайното 1:7.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички