Гол №500 на Суарес и спасена дузпа на Облак доближиха Атлетико Мадрид до титлата в Ла Лига


Гол №500 на Суарес и спасена дузпа на Облак доближиха Атлетико Мадрид до титлата в Ла Лига
Снимка: Getty Images/Guliver

1529 0

Испанският гранд Атлетико Мадрид постигна трудна домакинска победа над борещия се за оцеляване Алавес с минималното 1:0 в мач от 28-ия кръг на Ла Лига. Луис Суарес отбеляза единственото попадение в срещата, което беше под №500 в неговата кариера, докато Ян Облак спаси дузпа в края на мача, с която съхрани трите точки за "дюшекчиите".

В 13-ата минута Атлети претендираше за дузпа след съмнения за игра с ръка на Едгар Мендес, но техните искания не бяха уважени от съдийския екип. В средата на полувремето Хоселу можеше да вкара за Алавес, но противников играч блокира удара. В края на частта пък Луис Суарес шутира опасно, но ударът му профуча встрани от гредата.

В началото на втората част Атлетико Мадрид поведе в резултата. Киърън Трипиър предостави брилянтно високо подаване от фланга, което намери Суарес, а уругваецът не сбърка, пращайки топката в мрежата на Алавес. Малко по-късно Маркос Йоренте пропусна да удвои преднината на своя отбор след добра намеса на вратаря на Алавес.

Пет минути преди края на мача Стефан Савич извърши фаул срещу противников играч в наказателното поле, а след намесата на ВАР съдията показа жълт картон на бранителя и отсъди дузпа. Зад бялата точка застана Хоселу, но Облак предугади посоката на удара му и успя да спаси. По този начин Атлетико взе трите точки и вече разполага с 66 на върха в подреждането - с 6 повече от Реал и със 7 повече от Барселона, който по-късно днес гостува на Реал Сосиедад. Алавес е 19-и с 23 точки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички