Барселона предупреди, че може да поиска преиграване на Ел Класико


Барселона предупреди, че може да поиска преиграване на Ел Класико
Снимка: Getty Images

3679 0

Президентът на Барселона - Жоан Лапорта, се изправи пред испанската футболна общественост броени часове след загубеното Ел Класико. Ръководителят сподели официалната позиция на каталунците във връзка със загубата с 2:3 от вечния съперник. 

Попадението на Ямал не бе зачетено

Каталунците нямало да се примерят с решението за отменения гол на Ламин Ямал, тъй като на "Камп Ноу"са сигурни, че попадението било редовно. Ако това е така, то Барселона ще поиска преиграване на дербито от Ла Лига. 

Успехът бе от огромно значение и за двата отбора, тъй като с трите точки за Реал Мадрид - "кралете" почти сигурно отказват каталунците от мечтата за защита на титлата. 

Позицията на Барселона

"От футболен клуб Барселона незабавно ще поискаме от Техническия комитет на реферите и ФЕФ да ни предоставят всички изображения и аудио записи във връзка с отменения гол на Ламин Ямал. Ако при анализа на документите бъде сметнато, че е допусната грешка при съдийското решение, то ще вземем нужните мерки. 

Готови сме да пожелаем преиграване на мача, какво вече се случи в Европа заради грешка на ВАР (бел.ред. Андерлехт - Генк). 

Никога не съм бил сред защитниците на ВАР, защото отнема спонтанността на играта. Но щом го имаме на разположение, нека го използваме за избегването на грешки, които водят до несправедливи решения", обясни Лапорта в близо 4-минутна позиция. 

На по-късен етап от "Мундо Депортиво" обявиха, че 36 камери на "Сантяго Бернабеу" са проследили срещата и е странно нито една да няма ясна картина за случващото се. 

Вижте колко време Де Йонг ще отсъства за Барселона!

Още: "Той се извини" - напрежението между Роналд Араухо и Илкай Гюндоган вече е в историята

Още: Как Жерар Пике коментира двете спорни ситуации по време на Реал Мадрид - Барселона

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички