Барселона поведе убедително в Испания след шоу на Меси и Суарес


Барселона поведе убедително в Испания след шоу на Меси и Суарес

1454 0

Барселона вече води с 6 точки в челото на Примера дивисион, след като спечели отложения двубой срещу Спортинг Хихон с 3:1 като гост, затвърждавайки превеса си над столичните грандове Атлетико и Реал.

Каталунците отново спечелиха благодарение на вихреното дуо Меси - Суарес, което изработи всичко по-интересно през целия двубой.

В 25' резултатът беше открит в полза на гостите от "Камп Ноу". Суарес намери Меси пред наказателното поле, а с точен изстрел Меси реализира за 1:0. Това беше и гол №300 на Ла Пулга в испанското първенство, с което той се превърна в първия играч, преминал тази граница в испанския футбол.

Само 2 минути по-късно Кастро върна равенството на светлинното табло, но в 31' отново комбинацията Суарес - Меси даде резултат. Двамата размениха няколко подавания в пеналта, като с кинжален удар от 8 метра Меси отново върна аванса на своите.

В 62' Суарес изпусна поредната дузпа в полза на Барселона, като това превръща в рецидив през настоящия сезон. И тримата в атака имат по няколко пропуснати 11-метрови наказателни удара. Той обаче се реваншира няколко минути по-късно, фиксирайки крайното 3:1 в полза на шампионите.

Барселона вече е с 60 точки и води с 6 на Ателтико (Мадрид) и със 7 на Реал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички