Зидан поиска от Перес да купи много изненадващ нападател


Зидан поиска от Перес да купи много изненадващ нападател
Снимка: Getty Images/Guliver

3004 0

Реал Мадрид възнамерява да привлече нов нападател през летния трансферен прозорец. Президентът на клуба Флорентино Перес възнамерява да наложи сериозни промени в състава, които ще започнат с нов нападател, но неговото име е доста изненадващо. Според Diario Gol става дума за Единсон Кавани от ПСЖ.

За купуването на уругваеца настоява лично треньорът Зинедин Зидан. Това е любопитно, защото Кавани е вече на 32 години. Зидан смята, че уругваецът може да стане добра алтернатива на Карим Бензема, който не е в състояние да поддържа добра форма за цял сезон.

Звездата на ПСЖ е много ефективен - повече от него бележи единствено Лео Меси, може да бъде засегнат от чистката, която Насер Ал-Хелаифи планира да проведе във френския клуб. Той иска да отговаря на изискванията за финансов феърплей на УЕФА и освен това да събере състав, способен на по-силно представяне в Шампионска лига от настоящия. Самият Кавани е разочарован от редовните ранни отпадания на парижани в най-силния европейски клубен турнир и също би искал да смени клуба.

През настоящия сезон уругваецът записа 27 мача, в които вкара 22 гола. Договорът му с ПСЖ е до лятото на 2020 година. Според transfermarkt.com цената на нападателя е 50 милиона евро, но Перес се надява да смали сериозно цената и да се договори на 35 милиона евро. Не за първи път Кавани е свързван с Реал. Вижте подробости в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички