Защо Рафа Бенитес е идеалният треньор за Флорентино Перес


Защо Рафа Бенитес е идеалният треньор за Флорентино Перес

2647 0

Как президентът на Реал вплете нещастния Рафа Бенитес в своите зли планове

На 25 ноември станаха точно шест месеца от деня на оставката на Карло Анчелоти: италианецът се оправда със здравето си, но дори на хлебарките от мазето на "Сантяго Бернабеу" им беше ясно - човекът е отстранен заради нулевата бройка трофеи в края на сезона. Новият треньор Перес избра за една седмица и феновете на Реал в синхрон заскърцаха със зъби в момента, в който Рафаел Бенитес постави подписа си под договора.

"Той ще играе отбранително и ще се скара с Роналдо, а и не умее още да прави удачни смени", тюхкаха се "сосиос", като че ли не знаейки, че Перес е наясно с всички недостатъци на дебелака Рафа.

Минаха шест месеца. Мадрид замря в защитна поза, Роналдо изпада в истерия заради Бенитес, а в Ел Класико (0:4) треньорът извади активните Марсело и Хамес, пускайки Карвахал (жълт картон) и Иско (червен картон). След такива поражения ръководството на клуба има три варианта: или да запази мълчание, или да изхвърли треньора, или да изрази подкрепата си към него със сух прес релийс. Перес постъпи различно: свика спешна пресконференция, обвини журналистите в непрофесионализъм и съобщи, че конфликти в отбра няма, Рафа е наред, а изводите след мача вече са направени.

Имаме ужасна новина за феновете на Реал: Бенитес ще бъде този уникален треньор, който ще остане начело на тима и за следващия сезон, независимо дали ще спечели титли или не. Всичко показва, че Рафа е инструмент в ръцете на Перес. С това си обясняваме и контракта за три години (дори в Наполи беше за две), и грандиозната подкрепа на извънредната пресконференция след разгрома от Барса.

Испанските медии стигнаха до извода, че мечтата на Флорентино е да продаде Роналдо, докато за него предлагат безумни пари. Такава версия е примитивна: много повече от 120 млн. евро (ПСЖ) няма да предложат на "Бланкос", а от тази сума Фло се отказа. В действителност, използвайки Бенитес, Перес решава комплексна задача. Първо, демонстрира на феновете, че Кристиано на своите 30-31 г. повече не може да струва, иначе президентът ще бъде обвинен, че се отървава от най-добрия голмайстор в историята на клуба. Второ, прави всичко, та португалецът сам да поиска да смени клуба. Трето, обмисля кой ще дойде вместо трикратния носител на "Златната топка".

Трите точки вече са приведени в изпълнение. Очевидно, че сега Роналдо е ужасно тъжен: всичко е толкова кошмарно, че в мача с Барса той стреля към вратата само два пъти и нелепо провали ситуацията, в която беше излязъл един на един.

Преговорите с други клубове вече са стартирали - Кристиано обсъди с Лоран Блан евентуално сътрудничество. И накрая, новата атаката в съзнанието на Перес изглежда така: Бейл - Левандовски - Азар.

За какво му е във всичко това Бенитес? Първо - беше ясно, че той ще направи играта на Реал сковаваща за Роналдо. Второ - с неговия стил напълно е възможно да спечели Шампионската лига. Трето - Рафа ще мълчи, докато не го уволнят, съгласявайки се с всички кадрови решения на Флорентино. Анчелоти имаше по-различен подход към оформянето на състава - за две години президентът набута на италианеца само Бейл и едва го убеди да продадат Ди Мария.

Защо Перес така рязко обновява състава? На първо място, многогодишната зависимост на Реал от Роналдо. А най-важното е, че босът просто му липсва "Галактикос": веднага след като Флорентино купи всички суперзвезди, най-важният човек в Реал отново ще стане Зинедин Язид Зидан.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички