За пръв път през новото хилядолетие: "Ел Класико" ще е без двете си емблеми


За пръв път през новото хилядолетие: "Ел Класико" ще е без двете си емблеми

3344 0

Събота. Часът е 19:15. Мястото - стадион "Сантяго Бернабеу" в Мадрид. Един срещу друг ще се изправят двата най-успешни отбора в Испания - Реал Мадрид и Барселона.

На терена обаче няма да можем да видим две от легендите на тези велики клубове - Икер Касияс и Шави Ернандес. Те дори няма да са на скамейката. Нито на трибуните. Няма да са и в Испания. Две от най-големите легенди на "Ел Класико" няма да бъдат част от своите отбори за първи път от началото на този век.

Касияс и Ернандес - двама испанци, които бяха част от звездния тим на страната, която спечели две европейски и една световна титла, сега ще трябва да гледат дербито по телевизията.

От както излязоха за пръв път един срещу друг през февруари 2000 година, те са изиграли по между си 36 мача. В първата среща Сан Икер и съотборниците му спечелиха с категоричното 3:0 като домакини, а Шави се появи като резерва през втората част.

Нещо подобно се случи и в последната им среща - Касияс бе титуляр, а 6-тацата на каталунците замени Андрес Иниеста 10-тина минути преди края на срещата. Този път победата обаче бе за 5-кратните европейски шампиони, които на "Камп Ноу" надиграха големия си противник с 2:1. Като цяло, легендата на Барселона има зад гърба си 15 победи в "Ел Класико", стражът на "кралския клуб" записа 12, а равенствата по между им са 9.

26 мача в Примера дивисион, 2 в Шампионска лига, 4 за турнира за Купата на Краля и още толкова за Суперкупата на Испания оставиха тях и нас, феновете, с прекрасни спомени. Шави никога няма да забрави четирите си вкарани гола в супер сблъсъка на Испания, както и победата на "Сантяго Бернабеу" с 2:6 през 2009 година. Икер пък може да се похвали, че на два пъти бе в основата на успеха, когато "белия балет" спечели финалите за Купата на Краля.

Мегадербито на 12-я кръг в събота ще бъде и под сериозна охрана от полицията на Мадрид. Причината е терористичните атаки в Париж, както и тази в Хановер, която бе предотвратена. Всеки фен, който иска да проследи срещата директно от стадиона, ще бъде проверяван по няколко пъти от органите на реда, преди да му бъде позволено да прекрачи портите на "Сантяго Бернабеу".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички