Уникална статистика на Кристиано Роналдо показва колко важен може да е един играч за отбора си


Уникална статистика на Кристиано Роналдо показва колко важен може да е един играч за отбора си
Снимка: Getty Images/Gulliver

6831 0

Напускането на Кристиано Роналдо през лятото се отрази повече от ясно на европейския клубен шампион в последните три години Реал Мадрид. Португалецът напусна в посока Ювентус, като италианският шампион плати 112 милиона евро за услугите на световната суперзвезда.

През този сезон Реал има сериозни проблеми, назначи Хулен Лопетеги, след това го уволни и назначи Сантиаго Солари, но все още се намира на 10 точки от водача Барселона и е на пета позиция в Примера Дивисион. От своя страна Ювентус крачи към поредна титла в Серия А, като след 19 мача има 17 победи и само две равенства. CR7 пък се вписа отлично в плана на Масимилиано Алегри и вече има на сметката си 14 попадения. 

Ако погледнем статистиката на Реал Мадрид 9 години преди Кристиано Роналдо да пристигне на "Сантиаго Бернабеу" и 9-те години, в които той игра в испанската столица, можем да видим как всъщност един играч може да "дърпа" цял отбор към най-високите върхове на футбола.

В последните 9 сезона преди идването на Роналдо, "белия балет" е събрал 673 точки, а най-високият резултат е 85 пункта през сезон 2007/2008. По времето на Кристиано тимът покачва с 20% точките си в Ла Лига и печели общо 811, като най-високият резултат е 100 точки през 2011/2012 година.

Когато обаче погледнем статистиката за отбелязани голове, гореспоменатото твърдение за важността на португалския майстор се доказва още по-силно. Между 2000 и 2009 година 13-кратните евопейски клубни шампиони вкарват 682 попадения. След идването на Роналдо до края на миналия сезон головете са с 40% повече или точно 960. Самата суперзвезда пък е вкарала 32% от всички тези попадения и е бил замесен в 42% от 960-те гола. 

ДРУГ ИТАЛИАНСКИ ГРАНД ОТКАЗАЛ ДА ВЗЕМЕ РОНАЛДО ПРЕДИ ЮВЕНТУС

С Роналдо в състава си Реал Мадрид печели Шампионска лига четири пъти, четири пъти стига до 1/2-финал и само в дебютния сезон на Кристиано отпада на 1/8-финалите. За мадридския гранд той играе в 108 мача от турнира и забива 105 гола, което е 40% от всичките 264 попадения отбелязани по време на престоя му на "Бернабеу". В цялата си кариера в Реал Мадрид португалският ас играе в 438 мача и пропуска едва 37 заради различни контузии.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички