Шестте важни задачи, на които Валверде трябва да намери решението


Шестте важни задачи, на които Валверде трябва да намери решението
Снимка: Getty Images/Guliver

2290 0

Паузата за националните отбори приключи и първенствата в Европа могат да започнат отново. Отборът на Барселона не се намира в най-добрата си форма, а за капак на всичко на каталунците им предстоят мачове с лидера в класирането Севиля, с Интер в Шампионска лига, както и дербито с Реал Мадрид.

В последните си четири мача от Примера Дивисион играчите на Ернесто Валверде не познават вкуса на победата, а специалистът ще трябва да намери решението, за да измъкне отбора от кризата и да се спаси от уволнение. 

Заздравяване на защитата

През миналата година каталунците показаха солидна защита, от която обаче няма помен. От началото на сезона тимът е имал 11 мача, като в една три от тях са останали със "суха мрежа". Освен това тимът има и проблеми с контузени играчи в отбрана, а лидерът Жерар Пике не се намира в най-добрата си форма. 

Да използва резервната скамейка

Феновете на Барселона са сигурни, че Валверде може да използва много по-умело резервите в тима. Тимът се подсили през лятото, но все още резултатите са мираж. Артуро Видал и Малком не получават почти никакво игрово време.

Да върне Луис Суарес към головете

Както миналата година, така и сега, Луис Суарес не може да намери най-добрата си спортна форма. Той не се чувства добре физически, след като имаше проблем с колената и не бележи толкова често, колкото феновете на "Камп Ноу" са свикнали да виждат. От 11 мача той има три попадения, но Валверде вярва в него и продължава да му дава титулярно място. 

Да си избере правилната схема за игра

В момента Валверде най-често използва схемите 4-3-3 и 4-2-2, но често избира и друго подреждане за състава си. Той има достатъчно играчи, които да използва в каквато и схема да предпочете. Разбира се, играчи от такова ниво могат да играят във всяка една схема, която им бъде зададена от треньорския щаб, но по всичко личи, че именно това трябва да тренират в Барселона.

Да направи тима си по-симетричен

Лионел Меси, Жорди Алба и Филипе Коутиньо са нагледните обяснения на това, че Барселона провежда огромен брой от атаките си по левия фланг. След травмата на Сержи Роберто, който играе от дясно на отбраната, атаките изцяло се преместиха през лявата зона. Една от най-важните задачи е Барса да има симетрия в атаката си, за да бъде непредсказуем за съперника. 

Да вземе млади играчи от академията в първия отбор

Една от дългосрочните цели на тима е да бъдат "изваждани" играчи от академията, които да получат шанс за изява в първия тим. В последните години каталунците не изкараха много играчи от ДЮШ. Хорхе Куенка може да получи шанс за изява в средата на терена, след като Самуел Умтити и Томас Вермаален са с контузии. Хуан Миранда пък може да се превърне в достоен заместник на Жорди Алба от ляво на отбраната.

БАРСЕЛОНА ПРЕДЛАГА НОВ ДОГОВОР НА ВАЛВЕРДЕ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички