Семеен приятел разкри: Браво не напусна Барса за пари, а заради съотборник


Семеен приятел разкри: Браво не напусна Барса за пари, а заради съотборник
Снимка: Getty Images/Guliver

3580 0

Въпрос на часове е вратарят Клаудио Браво да бъде представен като новия играч на Манчестър Сити. Чилийският национал обаче не казва и дума относно причините да напусне Барселона - клубът, в който постигна най-големите си успехи.

Вместо него по темата говори неговият добър семеен приятел, който повдигна завесата около раздялата пред медиите в Чили.

Кондиционният треньор на вратарите в Коло Коло - Хулио Родригес, разкри, че Браво повече не можел да издържа ситуацията в Барселона, най-вече заради лошите си отношения със съперника си за титулярното място Марк-Андре тер Щеген. Според него, германецът е основната причина, поради която Браво напуска Барселона, а когато получил предложение от Гуардиола, вратарят не мислил и секунда по въпроса и приел.

"Трябва да бъдеш верен и винаги да показваш уважение към своя съотборник. Лошите отношения, които Клаудио имаше с Тер Щеген, бяха факторът, който наистина му пречеше, а сега го и отдалечи от Барселона. Когато Гуардиола го покани, не размишлява изобщо, има нещо, което струва повече от заплатата, която заработваш", коментира Родригес.

Това разкритие е интересно, предвид факта, че досега се смяташе, че заплатата от 6 млн. годишно - два пъти по-висока от тази в Барселона, е накарала вратаря да премине в Сити.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички