Роналдо: Тази година Златната топка е за Меси!


Роналдо: Тази година Златната топка е за Меси!
Снимка: Getty Images/Guliver

2729 0

Звездата на Реал Мадрид Кристиано Роналдо смята, че Лео Меси ще спечели Златната топка за 2015 година.

Португалският национал беше награден с най-ценното индивидуално отличие през последните две години, но чувства, че този път то ще отиде в ръцете на аржентинския гений, за когото това ще бъде рекордна пета Златна топка.

"Той спечели Шампионска лига и Ла Лига, което е огромно предимство. По отношение на индивидуално представяне, изминалият сезон беше един от най-добрите в кариерата ми, което е добре. Станах най-големият голмайстор в Европа", коментира Роналдо пред ITV.

"През последните осем години с Меси непрекъснато се борим за Златната топка. Имам добри отношения с него, уважаваме се, но не сме стари приятели", продължи протугалецът.

"Все още съм млад и мисля, че отново мога да спечеля Златната топка. Искам да играя още 6-7 години и мисля, че ще съм в състояние да го направя", добави звездата.

Церемонията по връчването на Златната топка ще се състои на 11 януари 2016 г. в Цюрих. ФИФА вече сведе списъка за най-добър футболист на планетата за 2015 г. до 23 имена, като освен Меси и Роналдо, там се отличават още Серхио Агуеро, Неймар, Луис Суарес, Хамес Родригес и др.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички