Реал показа новия си облик, спечели, но не очарова


Реал показа новия си облик, спечели, но не очарова
Снимка: Guliver/GettyImages

1204 0

Реал Мадрид започна с победа кампанията си в Ла Лига. Новият "кралски клуб" на Хулен Лопетеги показа лицето си срещу Хетафе, като спечели с 2:0 срещу градския си съперник.

"Белия балет" показа доминация във владението на топката, като записа 78% по този показател, който не беше особено предпочитан от Зинедин Зидан. Реал Мадрид доминираше по всеки показател и, въпреки че не генерира куп положения, владееше всеки аспект на срещата.

От самото начало Реал Мадрид натисна, но след няколко неточни удари на Асенсио се стигна до гол в 20'. Автор беше Дани Карвахал, след като при центриране на Иско към Бензема, топката беше избита, но от 10 метра с глава защитникът прехвърли вратаря и първия гол за "белия балет" в мача.

Последваха нови пропуски, включително и греда на Гарет Бейл, но считаният за заместник на Кристиано Роналдо все пак отбеляза попадение. В 51' Асенсио успя да отнеме топката от защитник на Хетафе, нахлу в наказателното поле и подаде на №11, който вкара с левия си крак - 2:0. Малко по-късно и Асенсио удари греда.

По този начин Хулен Лопетеги започна с победа шампионата, което поне малко ще го реабилитира пред феновете на тима след загубата от Атлетико Мадрид за Суперкупата на Европа.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички