Реал Мадрид изпусна първото място след драма на "Бернабеу"


Реал Мадрид изпусна първото място след драма на "Бернабеу"
Снимка: Getty Images/Gulliver

1699 0

Реал Мадрид измъкна точка от Лас Палмас в последните минути от срещата на "Сантяго Бернабеу". Двата тима завършиха 3:3 в двубой от 25-ия кръг на Примера дивисион.

До 87' "белия балет" изоставаше с 1:3, но с два гола на Кристиано Роналдо се добра до равенство. Почти цяло полувреме "белите" играха с човек по-малко след червен картон на Гарет Бейл, а три гола на Алваро Мората не бяха зачетени заради засади.

След равенството на "Бернабеу" Барселона вече е лидер в испанското първенство, а Реал остава с точка по-малко, но и с мач по-малко.

Срещата започна доста вихрено, като още в 8' Иско се измъкна на ръба на засадата и сам срещу вратаря прати топката във вратата за 1:0. Още в 10' обаче гостите направиха 1:1, Давид Симон намери Домингес Танаусу, той преодоля защитниците около себе си и си откри позиция за стрелба. В продължението на първата част Гарет Бейл стреля опасно, но топката профуча покрай вратата.

След почивката Бейл се превърна в грешник за отбора си, след като си изкара червен картон в 49-та минута. Крилото на Реал първо спъна отзад противников състезател, за което получи жълт картон. Впоследствие двамата футболисти влязоха в спор, при който Бейл изблъска противника си на земята, с което си изкара втори жълт и съответно червен картон.

Лас Палмас веднага се възползва от ситуацията и в 56' Жонатан Виера изведе гостите напред с гол от дузпа, отсъдена заради игра с ръка на Рамос. Само четири минути по-късно Лас Палмас нанесе още един удар, Кевин-Принс Боатенг преодоля Кейлор Навас и на празна врата направи 3:1.

Домакините увеличиха натиска в последните минути и в 86' минута получиха право да изпълнят дузпа, която Кристиано Роналдо превърна в гол. Само две минути по-късно суперзвездата на домакините отново взриви „Бернабеу“, след като засече перфектно с глава центриране на Хамес Родригес и направи резултата 3:3.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички