Различната история: Как Гарет Бейл е провалил трансфер на Мбапе в Реал Мадрид


Различната история: Как Гарет Бейл е провалил трансфер на Мбапе в Реал Мадрид
Снимка: Guliver/GettyImages

5499 0

Младата френска звезда Килиан Мбапе е считан за един от най-големите таланти в съвременния футбол. Само на 19 години той успя да вдигне световната титла с Франция и да направи това, до което не са стигали редица величия във футбола.

Логично звездата на ПСЖ е свързван и с немалко новини за трансфери, като за един от най-големите кандидати се смята Реал Мадрид. Дори от Football Leaks разриха, че  "белия балет" е имал постигната договорка през 2017 година с Монако за французина, но в крайна сметка е предпочел да отиде във френския шампион. Испанското издание AS обаче разкрива, че причината Мбапе да не е на "Сантяго Бернабеу" всъщност е Гарет Бейл, а не някакви други неуредици. 

През лятото на 2017 година Реал се изправи срещу Манчестър Юнайтед в първия си двубой от предсезонната подготовка. Тогава камерите улавят момента как мениджърът на "червените дяволи" Жозе Моуриньо казва на Гарет Бейл: "Няма как да те купя, ако не говориш с мен". А само няколко седмици по-късно преди Суперкупата на Европа между двата тима, португалецът публично обявява желанието си да закупи уелския национал.

Именно това е бил точният момент за продажбата на Бейл, тъй като от Реал вече са водили преговори за "френското чудо Мбапе". ПСЖ също вече бе в играта, но още от тогава обикаляха снимки на малкия Мбапе и неговата детска стая, облепена със снимки на Роналдо и Реал Мадрид. Така че задачата пред Флорентино Перес изглеждаше лесна, но не бе така.

След като Килиан подписа с ПСЖ, от Мадрид започнаха да разпространяват информация, че младокът е искал прекалено голяма заплата. Нещо, което бе опровергано от Football Leaks, след като показаха, че е имало предварително сключено споразумение. В крайна сметка обаче става ясно, че историята е съвсем е друга и Мбапе не отива на "Бернабеу", тъй като Гарет Бейл остава там. Бащата на футболиста тогава бил притеснен, че при наличието на Кристиано Роналдо, Карим Бензема и Гарет Бейл, синът му ще се пребори много трудно за позицията си. А ако Бейл бе продаден през лятото на 2017 година в САЩ, то тогава историята можеше да бъде съвсем различна...

Бивш шеф в Монако също предрече, Мбапе ще отиде в Реал Мадрид - ето какво сподели.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички