Разговорът между Зидан и Бейл, който накара уелският ас най-накрая да се събуди


Разговорът между Зидан и Бейл, който накара уелският ас най-накрая да се събуди
Снимка: Guliver/GettyImages

2151 0

Зинедин Зидан е един от малкото треньори в световния футбол, които са способни да приемат и признаят собствените си грешки. Също така той е от този рядък вид, който си признава това пред медиите. Така стана с Дани Себайос, за когото Зизу заяви, че е било огромна грешка от негова страна да го пусне за 12 секунди в мача срещу Леганес през седмицата. Но френската легенда нерядко използва медиите, за да достигне до своите играчи. По един или друг начин.

Така се случи и с Гарет Бейл - човекът, за когото в Испания пишат, че ще бъде продаден през лятото. На моменти Зидан е прекалено откровен пред медиите, но това очевидно е подействало отрезвяващо на уелсеца, който изигра най-добрия си двубой от доста време насам.

Зидан не веднъж или два пъти е водил разговори с Гарет - за представянето му, за това как се чувства и какви проблеми изпитва. В момента Бейл не е измъчван от контузии, но рядко се появява на терена. И Зидан прибегна до любимия си прийом - да говори пред медиите, за да достигне до един от своите играчи. Преди няколко седмици той беше категоричен, че Бейл има място сред стартовите 11 на "Сантиаго Бернабеу", но първо трябва да го заслужи отново. Затова той беше на пейката и срещу ПСЖ, и срещу Леганес, а това категорично го събуди. Зидан подчерта, че иска да види отдадеността в играта на Бейл, която да му помогне отново да достигне върховата си форма.

И Бейл го чу. И в двата мача той влезе от пейката пределно мотивиран да се докаже и показа отлични включвания по лявото крило. Това доведе до пускането му в стартовите 11 срещу Алавес, и то на любимата му позиция - ляв външен халф. И Бейл не разочарова - той беше активен през всички 93 минути на срещата и остана на терена до самия край. Нещо, което не се бе случвало на уелсеца от септември насам. До последния съдийски сигнал той бе активен и в двете фази на игра, вкара гол и беше замесен в почти всяка опасна атака, която Реал Мадрид осъществи.

Все още е рано за категорични оценки, но е факт, че Гарет Бейл беше различен футболист срещу Алавес в сравнение с версията, която наблюдаваме по през последните няколко месеца. Зидан беше откровен с него - тактика, която до момента работи изцяло в полза на френския специалист. И Зизу е решен да помогне на Бейл отново да достигне до пика в своята форма, която го превърна в страшилище за противниковите защити.

Автор: Иво Вецев, по материал на "Марка"

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички