Първата главоблъсканица за Зинедин Зидан в Реал Мадрид


Първата главоблъсканица за Зинедин Зидан в Реал Мадрид
Снимка: Guliver/GettyImages

2730 0

Веднага след авръщането на Зинедин Зидан в Реал Мадрид се заговори за летния трансферен прозорец и това кой ще бъде привлечен и кой ще се раздели с "кралския клуб" след трагичния сезон. Но тази кампания все още не е свършила за "белия балет", а още в следващия двубой френският специалист ще срещне сериозен проблем, свързан със своя състав.

Зидан обича да използва схема 4-3-3 с разиграващ дефанзивен халф, но за мача срещу Селта през уикенда няма да разполага с такъв. Каземиро е аут от мача заради натрупани картони, докато вторият избор за поста - Маркос Йоренте, е контузен и също няма да се изпрати срещу тима от Виго.

Това остава Зизу с единствен вариант Тони Кроос, който играе слабо през този сезон, а в няколкото мача, които е играл като дефанзивен халф от 2014 година насам, не се представя особено добре. Най-паметен случай беше срещу Ювентус през 2015 година, когато той игра в тази роля и в двата мача и беше с основна "заслуга" за отпадането на Реал Мадрид.

Възможно е той да използва и 4-4-2 - схема, която на няколко пъти му помогна в шампионския сезон за "белия балет". Той често се обръщаше към тази схема, за да може да използва Васкес, Бейл и Асенсио по крилата, отваряйки повече възможности на Роналдо и Бензема да играят в наказателното поле. Междувременно станаха ясни условията на Зидан да се върне в Реал (вижте ги тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички