Ново шокиращо разкритие: Серхио Рамос е дал положителна допинг проба


Ново шокиращо разкритие: Серхио Рамос е дал положителна допинг проба
Снимка: Getty Images/Guliver

6418 0

Капитанът на Реал Мадрид Серхио Рамос е дал положителна допинг проба в Шампионска лига, разкри "Spiegel", като се позова на "Football Leaks". Това обаче е останало без наложена санкция, посочват още от изданието.

Според "Football Leaks" положителната проба е дошла след финала на най-големия европейски клубен турнир през 2017 година, когато "белия балет" надви състава на Ювентус с 4:1. Допинг пробата е била запазена в тайна.

Резултатите от пробата са показали наличието на Desametasone - кортикостероид. Употребата на това вещество е разрешено, но само след предварителна информация за използването му. От щаба на Реал обаче са подали информация за прием на съвсем друго лекарство - Celestone Chronodose. Докторът на "кралския" клуб е поел отговорността за инцидента, а УЕФА са прикрили абсурдния гаф.

Изданието посочва още, че месеци преди въпросния финал е имало нов инцидент, свързан с допинг проби в състава на "белите". Допинг ченгета са пристигнали в базата на "Сантиаго Бернабеу", но не са били допуснати да упражнят своята работа, а това са сторили лекарите на "кралския" клуб - действие, което е в разрез с правилата на антидопинговата асоциация. 

От "Football Leaks" посочват още, че това не е първия случай, в който испанският национал е хванат с положителна допинг проба. Изданието продължава с шокиращите си разкрития през последния месец, свързани с редица колоси на Стария континент.

Междувременно разследванията на "Football Leaks" достигнаха дори и до българските земи, а замесен бе отборът на Берое. Вижте повече подробности в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички