Нов крах за Реал Мадрид, този път у дома, спорно съдийство беляза мача


Нов крах за Реал Мадрид, този път у дома, спорно съдийство беляза мача
Снимка: Getty Images/ Gulliver

4758 0

Реал Мадрид претърпя нов крах, този път у дома. "Белия балет" загуби с 0:2 от  Реал Сосиедад в двубой от 18-ия кръг на испанската Ла Лига. Двете попадения отбелязаха Вилиан от дузпа в 3' и Пардо в 83'. "Кралете" остават на 5-а позиция с 30 точки, на 7 зад лидера Барселона, който по-късно тази вечер има мач срещу Хетафе.

Домакините доиграха срещата с човек по-малко, след като Лукас Васкес бе изгонен в 61' за втори жълт картон. През втората част се стигна до леко скандална ситуация, след като Винисиус бе съборен в наказателното поле от вратаря Руи, като реферът реши, че няма дузпа, а ВАР дори не се намеси в ситуацията.

Срещата не започна никак добре за европейския шампион. Още във 2' Мерино напредна в наказателното поле, след което падна след контакт с Каземиро. Съдията реши, че нарушение на бразилския национал има и посочи бялата точка. Вилиан Жозе реализира дузпата с удар в центъра на вратата - 0:1. След попадението домакините наложиха натиск исериозно пресираха съперника си.

В 10' Винисиус се пребори в наказателното поле и остави топката за свободния Бензема, който сам срещу вратаря и топката се удари в гредата. В 24' Лукас и Модрич направиха страхотно двойно подаване, но ударът бе блокиран. В 38' Каземиро стреля с глава след корнер и насочи над гредата, а в самия край на полувремето Лукас центрира към далечната греда. Топката прехвърли вратаря на Руи и се удари в гредата, след което нямаше футболист на Мадрид, който да играе с нея.

Второто полувреме започна добре за Реал Мадрид. Домакините изпуснаха тройна възможност след корнер. Първо Рафаел Варан беше блокиран при удара, Винисиус опита акробатичен удар, Руи изби, след което френският защитник отново не успя да стреля. В 50-ата Оярсабал получи в наказателното поле и стреля над гредата от 13 метра. Три минути по-късно Янузай нанесе диагонален удар, при който топката премина покрай гредата. В 61' Лукас Васкес получи второ жълт картон и бе изгонен.

Въпреки че останаха с 10 души на терена, мадридчани не спряха да атакуват. Малко след това дойде и изключително спорна ситуация, в която Винисиу падна в наказателното поле, а повторенията показаха, че вратарят на гостите не играе с топката и го спъва. Съдията бе категоричен, че няма дузпа, като скандалното беше, че дори не се прибегна и до използването на ВАР.

7 минути преди края гостите отбелязаха втори гол, с който предрешиха края на двубоя. Пардо бе сам в наказателното поле и засече с глава центриране, за да направи резултата 0:2.

 

ПРЕДИ ДВУБОЯ

"Белия балет" се намира на пета позиция във временното класиране с 30 точки и със сигурност ще търсят победа, след като не започна новата година по особено обещаващ начин. Реал завърши 2:2 с тима на Виляреал.Реал Сосиедад е близо до изпадащите, защото има едва 5 победи и 4 равенства след 17 кръга. Отборът е един от най-слабите у дома с едва една победа.

Титулярният страж Мигел Анхел Моя най-вероятно ще пропусне срещата. За баските няма да е на линия левият защитник Тео Ернандес. Но не заради контузия, а защото е играч на Реал Мадрид и играе в Сосиедад под наем. За домакините срещата ще пропуснат Гарет Бейл, който се контузи срещу Виляреал, Марко Асенсио, Маркос Йоретне и Мариано Диас.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Реал Мадрид: Куртоа; Карвахал, Варан, Рамос, Марсело; Модрич, Каземиро, Кроос; Лукас, Бензема, Винисиус

Реал Сосиедад: Руи; Ариц Елустондо, Йоренте, Морено, Муньос; Мерино, Ияраменди, Сурутуса; Янузай, Вилиан Жозе, Оярсабал

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички