На какво трябва да заложи Реал Мадрид, за да отстрани Волфсбург?


На какво трябва да заложи Реал Мадрид, за да отстрани Волфсбург?
Снимка: Getty Images/Guliver

1462 0

Реал Мадрид има само един шанс да отстрани Волфсбург в Шампионска лига, и той е да заложи на колективната игра, пише в анализа си за срещата испанският ежедневник "Марка".

Изданието подчертава, че испанският гранд има по-силни единици на всеки пост на терена, но първият мач е доказал, че по-силният колектив е далеч по-силно оръжие, особено когато става въпрос за мачове с елиминационен характер.

В "Марка" са категорични, че звездите на Реал трябва да пренебрегнат егото си, за да постигнат заветната цел - класиране към полуфиналите и оставане в играта за "Ла Ундесима".

Ключът в мача Реал - Волфсбург се крие в първите 20 минути

За пример испанското издание дава двубоя срещу Барселона, спечелен с 2:1 на "Камп Ноу". Самата среща се разви зле за "белия балет", който изостава в резултата, а при 1:1 Серхио Рамос получи червен картон. В крайна сметка обаче Роналдо вкара за 2:1 и Реал Мадрид спечели двубоя.

Победата обаче беше изкована най-вече благодарение на колектива и силната защита, която показаха "кралете". Те играха с преса от страна на нападателите, която тормозеше постоянно защитниците на Барселона, като именно това е ключът и към победата на Волфсбург - участие в дефанзивната игра от страна на Бейл, Бензема и Кристиано.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички