Моуриньо чака уволнение, за да се върне на "Сантиаго Бернабеу"


Моуриньо чака уволнение, за да се върне на "Сантиаго Бернабеу"
Снимка: Getty Images/Guliver

3115 0

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо планира интересен ход, ако бъде уволнен от поста си в състава на "червените дяволи". Португалският специалист смята да се завърне в бившия си клуб Реал Мадрид, където прекара три години от своята кариера, твърди испанското издание "El Pais". 

"Специалния" се намира в тежко положение, след като резултатите на Юнайтед през последните седмици са крайно незадоволителни. Мнозина смятат, че времето на Моуриньо начело на Юнайтед изтича, а според испанското издание португалецът вече има резервен план.

"El Pais" твърди, че Моуриньо вече е провел разговор с генералния директор на "белия балет" Хосе Анхел Санчес. Ситуацията около португалеца обаче не е толкова проста. Моуриньо не може да напусне състава на "червените", защото това би означавало, че ще трябва да заплати тежки компенсации за преждевременно прекратения договор.

Именно затова Моуриньо изчаква "червените дяволи" да го уволнят, посочва още испанското издание. Треньорският пост в щаба на Реал към момента е заеман от Хулен Лопетеги, който обаче също не показва желаните резултати. Мнозина критици очакват ръководството на "белите" да предприеме треньорска рокада в най-близко бъдеще.

Жозе Моуриньо бе треньор на "кралския" клуб в периода 2010-2013 година, като за трите сезона извежда тима си до три трофея - Примера Дивисион, Купата на Краля и Суперкупата на Испания. В края на сезон 2012/2013 португалецът напусна "Сантиаго Бернабеу", определяйки сезона като "най-лошия в своята кариера".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички