Marca: Всички пътища за Иниеста водят към... Китай


Marca: Всички пътища за Иниеста водят към... Китай
Снимка: Gulliver/GettyImages

2529 0

Плеймейкърът на Барселона Андрес Иниеста, който символизира и позабравената идеология на тима, ще напусне клуба на сърцето си и ще обяви това този уикенд, пише вестник "Марка". Преминалият през легендарната "Ла Масиа" халф имаше предложение да остане на "Камп Ноу" до края на кариерата си, но по всяка вероятност Иниеста ще премине в китайски клуб.

Досега се счуташе, че Тянджин е фаворит за Иниеста, следван от Хабей Чайна Форчън, но в последния момент халфът е бил изкушен от Чонгяинг Дангдай Лифан. Причината е, че клубът има много силни връзки в Испания, като собственикът на клуба Жанг Лизжанг е президент на Гранада и лично е водил преговорите с футболиста, пише "Марка".

Ключът към сделката се оказва спортната маркетингова агенция "Деспортс", която е собственост на китайския милиардер. В последните години Иниеста използва именно услугите на тази компания, която му осигури доста спонсорски договори и му плати солидна сума за няколкото случая, в които беше в Китай в последните години.

Очаква се след финала за Купата на Краля Андрес Иниеста да обяви окончателно бъдещето си, слагайки край на всякакви спекулации.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички