Бейл не бе достатъчен, Селта извоюва точка от Реал


Бейл не бе достатъчен, Селта извоюва точка от Реал
Снимка: Getty Images/Gulliver

4286 0

Реал Мадрид загуби нови точки, този път при гостувнето не Селта в среща от 18-ия кръг на Ла Лига. Двата тима завършиха 2:2 и "белия балет", макар и с мач по-малко изостава с 16 точки от лидера Барселона. 

Даниел Вас даде преднина на домакините в 32', но Гарет Бейл, който се отличи в състава на Зидан и показа много добра игра, отбеляза две бързи попадения в 36' и 38' за пълен обрат. През второто полувреме Реал показа доста слаба игра и не успя да съхрани преднината си. В 82' Максимилиано Гомес донесе равенството на Селта, а десет минути по-рано Навас спаси дузпа на Аспас.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В 4' Роналдо получи обещаващ пас от Гарет Бейл, но португалецът не успя да намери добре топката и я прати право в ръцете на стража на домакините. В 8' Аспас получи подаване в наказателното поле и незабавно я насочи към вратата, но защитник блокира опита му в последния момент. Изненадващо или не първото по-опасно положение бе пред вратата на Навас. Аспас шутира от движение в наказателното поле, но топката удари дясната греда и късмет за Реал.

В 26' хубаво подаване намери Каземиро, който отправи фантастичен удар, но Рубен Бланко направи невероятно спасяване.

Изненадващо или не в 33' домакините откриха резултата. Даниел Вас пое подаване и стигна до наказателното поле, за подреже брилянтен лоб над вратаря и в празната мрежа, правейки резултата 1:0. Радостта на Селта обаче не продължи дълго, само 3 минути по-късно Гарет Бейл получи прецизно подаване в наказателното поле от Тони Кроос и преодоля вратаря с фин завършващ удар в долния десен ъгъл. Две минути след това уелсецът отбеляза и второ попадение за пълен обрат. Иско центрира в наказателното поле, където Бейл протегна крак, за да вкара и втория си гол.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Селта показа, че няма намерение да предава и още с началото на второто полувреме стана ясно, че ще търси гол. Въпреки това не успяваше да създаде много опасни положения. В 54' звездата на гостите Кристиано Роналдо достигна до добро дълго подаване и опита късмета си от границата на наказателното поле, но опитът му прелетя високо над напречната греда.

В 65' отново стражът на домакините блесна със спасяване. Кристиано Роналдо засече центриране в наказателното поле, но ударът му с глава в десния ъгъл беше отразен. В 70' реферът отсъди дузпа в полза на Селта заради нарушение на Навас. Аспас се зае да бие, но стражът на "белия балет" усети посоката, в която ще бие и спаси удара му. 

Усилията на Селта през второто полувреме се отблагодариха в 82', когато Даниел Вас остави на Гомес най-лесната задача отблизо след центриране с глава да направи резултата 2:2. В 90' Реал имаше страхотна възможност да поведе отново, Васкес очакваше топката в центъра на наказателното поле и отправи мощен удар от воле към целта, но вратарят се прояви добре и го отрази.

ПРЕДИ МАЧА

Ситуацията за Реал е испанското първенство е изключително сложа и всичко друго освен победа ще се счита за провал за "Кралете" изостават цели 14 точки от каталунците и първото място вече изглежда невъзможно за догонване и нямат право на повече точки за губене. 

Селта отново ще разчита на звездата си Яго Аспас, който се намира в изключителна форма. Аут за гостите от мача са Карим Бензема, Серхио Рамос и Дани Карвахал. Домакините имат шест поредни загуби за първенството от кралете.

Стартови състави:

Селта: Бланко, Майо, Ронкалия, Кабрал, Джони, Вас, Радоха, Ернандес, Аспас, Гомес, Систо

Реал: Навас, Хакими, Варан, Начо, Марсело, Модрич, Каземиро, Кроос, Иско, Роналдо, Бейл

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички