Кошмарната грешка на Зидан, за която в Реал го умоляваха да не прави


Кошмарната грешка на Зидан, за която в Реал го умоляваха да не прави
Снимка: Guliver/GettyImages

3886 0

Старши-треньорът на Реал Мадрид Зинедин Зидан определено се доказа като специалист с много светло бъдеще на мениджърския пост. Той демонстрира сериозна тактическо разнообразие, а умението да успява да промени нагласата и тактиката на своя тим по време на самите срещи вече е на елитно ниво. Но Зизу допусна много сериозна грешка, която ще донесе сериозни проблеми на клуба по време на летния трансферен прозорец.

Грешката беше очевидна в сряда вечер, когато Кепа Аризабалага собственоръчно донесе равенството на Атлетик Билбао в мача срещу Реал Мадрид. Той отрази 10 удара, ръководеше отлично своята защита и даде силна заявка да бъде повикан в националния отбор на Истпания. Той е един от най-добрите вратари изобщо в света, като единственият проблем пред него е, че играе за Атлетик. Стражът обаче можеше да е част от селекцията на Реал Мадрид, ако не беше Зинедин Зидан.

Сляпата вяра на френския специалист в Кейлор Навас, който редува силни със слаби изяви, не позволи на Реал Мадрид да завърши трансфера на Кепа през зимата. Флорентино Перес вече се беше разбрал както с играча, така и с неговия клуб. Желанието на Аризабалага беше да играе на "Бернабеу" и беше готов да се бори за титулярното си място. Реал беше договорил играча за 20 милиона евро, въпреки че беше с изтичащ договор през идното лято. Зидан обаче каза "не", под претекст, че не иска да прави сериозна промяна в отбора през зимата.

След като Кепа се почувства нежелан от треньора на "белия балет", той подписа нов договор с Атлетик, който е за 5 години, а откупуващата клауза, която е заложена в контракта му, е на стойност 80 милиона евро. Клубът изключително рядко продава играчите си под сума, която е заложена в договорите им.

Така през лятото Реал Мадрид ще трябва да се изръси с близо 100 милиона евро (а може би и повече), за да привлече някой измежду Давид де Хеа и Тибо Куртоа - двете основни вратарски цели на "кралския клуб".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички