Касияс има повече сухи мрежи от всички вратари в националния


Касияс има повече сухи мрежи от всички вратари в националния
Снимка: Guliver/GettyImages

3174 0

Легендата на испанския футбол и на Реал Мадрид - Икер Касияс, напусна "белия балет" през 2015 година. Тогава вратарят подписа с португалския Порто, а през миналия сезон спечели първата си титла с отбора в първенството. 

Настоящата кампания също започна доста обещаващо за испанския страж и след 10 изиграни мача отборът заема първото място с 24 точки, а през уикенда победи и отбора на Брага. Този двубой бе ключов за Икер, който вече има 50 мача в португалския елит, а тази среща е под номер 7 с чиста мрежа от началото на сезона. Освен това Порто има допуснати едва 6 гола. 

Неговото представяне и това на останалите вратари от испанския национален отбор, предизвикиха не малко анализатори и фенове да призоват за преосмисляне дали Касияс няма място в селекцията на Луис Енрике. Конкуренцията там обаче не е никак малка в лицето на Давид де Хеа, Кепа и Пау Лопес.

Интересна е обаче статистиката между четиримата вратари, макар че Касияс е изиграл с два мача по-малко от другите трима. Де Хеа има само една чиста мрежа в Манчестър Юнайтед, като му се е наложило да спаси 21 пъти. Кепа има 6 чисти мрежи, но е допуснал 8 гола. Лопес има 5 чисти мрежи, но Бетис е допуснал 13 гола. 

Вижте какви рекорди записа Касияс в Шампионска лига през сезона.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички