Изобретателят на "Паненка" посочи своя най-добър имитатор


Изобретателят на "Паненка" посочи своя най-добър имитатор
Снимка: Guliver/GettyImages

2388 0

Изобретателят на едно от най-любопитните технически изпълнения във футбола "Паненка" - Антонин Паненка, даде своята оценка кой от играчите се доближава до най-доброто изпълнение на удар в този стил.

Според него най-добре с тази задача се справя капитанът на Реал Мадрид Серхио Рамос. След напускането на Кристиано Роналдо именно бранителят има честта да изпълнява дузпите за своя тим и то го прави по особено впечатляващ начин. "Обичам начина, по който Рамос я изпълнява. Правил го е няколко пъти, мисля, че и на Европейското първенство през 2012 година. Смятам, че той може да бъде моят най-добър "имитатор", заяви Паненка, цитиран от MARCA. 

"Спомням си, че аз я тренирах две години преди да я изпълня на Евро 1976. Бях забелязал, че вратарите винаги се хвърлят към една от двете страни, но нито един не остава в средата. Нашият вратар бе много добър и когато се обзалагах дали ще хване винаги се обзалагахме и все губех разни неща като пари и шоколади. След като започнах с това изпълнение обаче изведнъж започнах да печеля", спомня си чехът, който ще остане завинаги в историята. 

Съвсем наскоро Серхио Рамос записа поредно постижение с екипа на "белия балет" - ето какво.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички