Историята говори: Ето кой ще е шампион на Испания през този сезон


Историята говори: Ето кой ще е шампион на Испания през този сезон
Снимка: Getty Images/Guliver

4313 0

Барселона изпадна в състояние на криза в най-неподходящото време от сезона, но поне що се отнася до Примера дивисион Меси и компания държат съдбата на титлата в собствените си ръце.

Каталунците имат по-лека програма и от Атлетико Мадрид и от Реал Мадрид, като до края на сезона имат 5 мача и нито един от тях не е срещу отбор от топ 10 на шампионата. Най-високо класираният отбор, който Барселона ще срещне, е Депортиво Ла Коруня, като това се очертава и най-тежкото гостуване на тима до края на сезона.

На какво се дължи слабата форма на Неймар?

Исторически погледнато, при оставащите 5 мача срещу Депортиво, Бетс, Еспаньол, Гранада и Спортинг Хихон, Барселона ще спечели 12 от 15 точки, като каталунците ще съберат 88 точки. С точка зад Барса ще е Реал Мадрид, а Атлетико ще остане 3-и.

Ако се вземат предвид резултатите от миналия сезон, то Барселона ще грабне 15 точки от 15 възможни и отново ще спечели титлата (с 91 точки).

При условие че мачовете завършат при резултатите, постигнати през първия полусезон, обаче, Атлетико ще изпревари Барселона и ще се окичи със златото.

Ас на Барселона напуска през лятото

При всички положения обаче Барселона е фаворит за титлата и към настоящия момент и ще е цяло чудо, ако Меси и компания изпуснат поредната си титла.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички