Христо Стоичков коментира церемонията за Златна топка и успеха на Модрич


Христо Стоичков коментира церемонията за Златна топка и успеха на Модрич
Снимка: Getty Images/Guliver

5936 0

Легендата на българския футбол Христо Стоичков коментира вчерашната церемония по връчването на най-ценното индивидуално отличие Златна топка. Хърватинът Лука Модрич спечели приза, а Кристиано Роналдо и Антоан Гризман останаха в подножието на върха.

"Мисля, че Лука заслужаваше "Златната топка" заради всичко, което е направил във футбола. Заради всичко, което е сторил като цяло за клуба и за националния си отбор. Той доказа, че в краката на нас, балканците, има нещо различно. Просто винаги се е забавлявал с топката в крака.

Честно казано, ако беше спечелил Гризман, също щеше да е заслужено.

ПОВЕЧЕ ОТ ДВА ЧАСА ПРЕДИ ЦЕРЕМОНИЯТА КЛАСИРАНЕТО ЗА ЗЛАТНА ТОПКА ВЕЧЕ БЕШЕ ЯСНО

Колкото до Мбапе, той все още е много млад, но мисля, че именно той ще спечели наградата през 2019 г. Изглежда ми сигурно това", сподели Стоичков.

Христо Стоичков остава единственият българин печелил приза. Това се случва през 1994 година, когато Камата и националния отбор поднасят приятната изненада на Световното първенство в САЩ и стигат до 1/2-финалите, като тогава сред най-добрите 20 попадат още Йордан Лечков и Красимир Балъков.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички