Ето кой ще наследи Иниеста в Барселона, без да промени идентичността на тима


Ето кой ще наследи Иниеста в Барселона, без да промени идентичността на тима
Снимка: Guliver/GettyImages

9382 0

Лионел Меси, Неймар и Луис Суарес може да формират най-страховитото нападение в историята на световния футбол, но двигателят на Барселона в последното десетилетие е Андрес Иниеста - нисичкият магьосник, който може и да не спечели "Златната топка", но "блаугранас" нямаше да изживеят и половината си успехи без ювелирната техника и безупречен поглед над играта на испанския магьосник.

Още от миналия сезон обаче се забеляза началото на края за Иниеста. Той е малко по-бавен, малко по-тромав с топка в крака (ако може изобщо да използваме такова определение за този вълшебник) и малко по-податлив на контузии. Ръководството на тима реагира бързо и привлече Андре Гомеш и бившия кадър на "Ла Масиа" Денис Суарес.

Именно бившият футболист на Виляреал, който изигра феноменален сезон за "жълтата подводница", може да се окаже естественият наследник на Иниеста, а победата срещу Севиля е най-добрият пример за това твърдение.

След провала на Андре Гомеш срещу Манчестър Сити, Суарес беше избран за титуляр от Луис Енрике срещу "рохибланкос". И след слабите първи 15 минути, младокът напълно оправда доверието на своя треньор.

Определен като "по-бърза и по-висока версия на Иниеста" (от анализаторите на Squawka) Суарес направи отлична демонстрация на качествата си. Той записа 88% точност при подаванията си, докато разпределяше топката между отделните линии на игра. Той регистрира три успеха при надиграването със защитник от общо 5 опита, а освен това имаше сериозен принос и в дефанзивен план (3 успешни шпагата от 6 опита и 4 пресени подавания).

В пробивите си той беше изключително експлозивен, комбинираше с точност, присъща на легендата Шави, и създаде 6 шанса за гол пред своите. Двубоят срещу Севиля може да послужи на Суарес като "визитка" пред света, но определено не е еднодневно явление. Виляреал се добра до 4-о място през миналия сезон и полуфинал в Лига Европа благодарение на Суарес, а в предсезонната подготовка беше сред най-добрите за Барселона.

С тази демонстрация от страна на 24-годишния играч вече не звучи странно, че мнозина го определят именно като заместник на един от най-магическите футболисти в испанската история. А именно Андрес Иниеста.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички