Барселона оцеля до продължения, в които съсипа Севиля и взе Купата на Краля


Барселона оцеля до продължения, в които съсипа Севиля и взе Купата на Краля

1130 0

Барселона защити и втората си домашна купа от миналия сезон, след като в драматичен развой във финала за Купата на Краля стигна до успех с 2:0 над Севиля след продължения.

Редовното време приключи при резултат 0:0, като андалусците определено могат да съжаляват сериозно за пропилените възможности, особено като се има предвид, че Хавиер Масчерано си изкара червен картон още преди да е изтекъл половин час от началото на мача.

Отличен мач за каталунците изигра Марк Андре Тер Стеген, който с няколко блестящи спасявания срещу Гамейро, Банега, Витоло и други задържа своите в двубоя в редовното време. Над всички обаче беше Жерар Пике, който с блестящите си намеси в продължение на всички 120 минути заслужава званието "най-добър играч в двубоя".

Положението на Барселона през второто полувреме беше още по-тежко, след като Луис Суарес скъса бедрен мускул и беше изваден от терена, а Лео Меси и Неймар бяха далеч от своето ниво.

В последните минути обаче Севиля се хвърли да печели в редовното време и това изигра много лоша шега на тима. В 90' Евер Банега спъна Неймар на границата на наказателното поле при контраатака на символичните домакини и получи червен картон.

Това наклони везните в полза на по-свежия тим, който в началото на първото продължение вкара и гол. С отличен пас на Меси Алба беше изведен в наказателното поле и с кинжален удар защитникът успя да отбележи. Малко по-късно Карисо също беше изгонен от игра.

Последваха куп пропуски на Меси, Матийо и Неймар пред вратата на Севиля, но в последната минута Неймар отбеляза и донесе победата и 27-а Купа на Краля за своя тим.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички