Атлетико едва се справи с борещ се за оцеляване тим


Атлетико едва се справи с борещ се за оцеляване тим
Снимка: Guliver/GettyImages

1168 0

Атлетико Мадрид продължава да не убеждава с представянето си по футболните терени през 2019 година. Воденият от Диего Симеоне тим поне спря серията си 2 поражения, печелейки с 0:1 гостуването си на Райо Вайекано.

Гостите имахе много тежка вечер на "Вайекас", след като през първите 45 минути домакините пропуснаха 3 отлични шанса да се разпишат и да поставят по-сериозно напрежение върху гранда от Мадрид.

С единственото си половинчато положение в мача "дюшекчиите" успяха да отбележат гол, 16 минути преди края. Топката беше центрирана в наказателното поле, където Мората успя да я насочи към Гризман. Той овладя на гърди и с лек удар успя да я прати достатъчно точно от близка дистанция, за да преодолее вратаря - 0:1.

Ян Облак се превърна в героя за своя тим, след като в края на мача се намеси решаващо на два пъти. Той направи общо 6 спасявания в срещата, докато Атлетико отправи едва 4 удара като цяло в срещата. Въпреки това "дюшекчиите" се поздравиха с победа, но не убедиха с играта си дни преди срещата с Ювентус в Шампионска лига.

Що се отнася до класирането в Ла Лига столичани временно изпревариха Реал Мадрид за второто място, като отборът събра актив от 47 точки - 2 повече от "белия балет" и 4 по-малко от Барселона, но двата тима са с мач по-малко.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички