Наполи довърши започнатото срещу Цюрих и продължава към 1/8-финалите на Лига Европа


Наполи довърши започнатото срещу Цюрих и продължава към 1/8-финалите на Лига Европа
Снимка: Getty Images/Gulliver

749 0

Наполи се класира безпроблемно на 1/8-финалите на Лига Европа, след като победи Цюрих с 2:0 в срещата-реванш от турнира и с общ резултата 5:1 продължава напред. Головете отбелязаха Верди в края на първата част и Унас в 75'

Няма съмнение, че италианският тим бе по-добрият на терена и заслужено продължава към следващата фаза. В 16' бе първата опасна ситуация за неаполитанците. Симоне Верди влезе в наказателното поле и опита да преодолее Яник Брехер с премерен удар в долния ляв ъгъл, но вратарят се намеси и изби топката. В 25' Лоренцо Инсиние стреля от движение в наказателното поле, но ударът прелетя точно над напречната греда. В 38' Дрис Мертенс засече топката в малкото наказателно поле след свободен удар и стреля по земя към вратата, но Яник Брехер направи великолепно спасяване. Две минути преди края на полувремето домакините откриха резултата. Унас асистира на Симоне Верди, който от воле от вътрешността на наказателното поле се разписа с 1:0.

В началото на втората част и Цюрих имаше добра възможност. Грешка от страна на защитата остави възможност на Салим Хелифи , но неговият удар от движение прелетя на косъм от левия страничен стълб. В 60' Адам Унас  си спечели достатъчно пространство, за да засече топката от корнера и да стреля, но отново стражът на гостите спаси. В 75' домакините увеличиха преднината си. Отиграване Дрис Мертенс освободи Адам Унас в празно пространство на границата на наказателното поле, който с хладнокръвен удар завърши за 2:0. Десет минути преди края Милик изпусна да отбележи трети гол за Наполи.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички