Невероятен Обамеянг и Арсенал сътвориха чудо и полетяха към 1/4-финалите на Лига Европа


Невероятен Обамеянг и Арсенал сътвориха чудо и полетяха към 1/4-финалите на Лига Европа
Снимка: Getty Images/Guliver

4098 0

Отборът на Арсенал победи с 3:0 Рен в мач-реванш от 1/8-финалите на Лига Европа. С победата "топчиите" си осигуриха класиране за следващата фаза на турнира, след като в първия мач Рен спечели с 3:1, а в общия резултат лондончани излязоха с гол напред.

"Артилеристите" започнаха да натискат още от първите минути на двубоя, като след само пет минути игра Пиер-Емерик Обамеянг откри резултата. Десет минути по-късно габонецът предостави отлично центриране, от което се възползва Мейтланд-Найлс, който се разписа с глава за 2:0.

През втората част Рен започна да играе по-силно, но това се оказа твърде късно за френския тим. В 72' отново Обамеянг бе в светлината на прожекторите, отбелязвайки второто си попадение в мача. До края на двубоя Обамеянг изтърва още няколко добри положения, а Рен пропусна да накаже пропуснатите възможности на "топчиите".

Първо полувреме

"Артилеристите" започнаха двубоя повече от отлично. Още в петата минута домакините откриха резултата след добро разиграване на десния фланг. Топката се оказа в краката на Арън Рамзи, който бе в наказателното поле на Рен, а след това направи чудесно подаване по земя към Аубамеянг, който не сгреши - 1:0.

Само десет минути по-късно натискът на "топчиите" даде резултат. Пиер-Емерик Аубамеянг отново се оказа в светлината на прожекторите, но този път като асистент. Нападателят успя да достигне трудна топка на фланга и да центрира елегантно към включилия се на далечната греда Мейтланд-Найлс, връхлитайки към топката с глава - 2:0.

В 34' Месут Йозил успя да предостави добро центриране към Пиер-Емерик Обамеянг, а нападателят от Габон опита атрактивен акробатичен удар. Обамеянг обаче не успя да намери добре топката и тя излетя извън очертанията на вратата.

До края на полувремето Рен така и не успя да покаже играта, която демонстрира в първия мач. "Топчиите" от своя страна продължиха да създават опасни положения пред вратата на Кубек, но не се стигна до трето попадение.

Второ полувреме

Гостите от Франция започнаха далеч по-силно втората част. Още в първите минути Мбайе Нианг получи топката на границата на наказателното поле, откъдето нападателят опита удар. Топката обаче срещна страничния стълб и не влезе в мрежата на Петър Чех.

В 61' Рен отново се добраха до опасно положение пред вратата на Чех. Исмаила Сар получи топката в коридор отляво, след което опита силен удар, но Колашинац успя да го блокира след отличен шпагат, изпращайки топката в ъглов удар.

10 минути по-късно обаче Пиер-Емерик Обамеянг отново наказа отбраната на Рен. След хубаво разиграване пред наказателното поле на гостите топката отиде на фланга, откъдето бе центрирана по земя успоредно на голлинията. На ръба на засадата дебнеше именно Обамеянг, който не сгреши от близко разстояние - 3:0.

В 82' Пиер-Емерик Обамеянг се оказа много близо до своя хеттрик в мача. Габонецът бе изведен сам срещу вратаря, но изпрати топката в аут. Само минута по-късно отново той получи подаване от Рамзи, което го остави на отлична позиция за гол, но нападателят отново пропусна.

До края на мача Рен се опита да застраши вратата на Петър Чех, но без резултат. "Артилеристите" удържаха преднината си и не допуснаха мача да влезе в продължения, които биха уморили допълнително момчетата на Унай Емери.

Преди мача

В първия сблъсък помежду им френският тим успя да си осигури добра преднина от два гола, но тя не би трябвало да ги успокоява. Арсенал демонстрира добра форма в първенството на Англия, като през уикенда успя да победи и вдъхновения тим на Манчестър Юнайтед.

Във Висшата лига Арсенал заемат четвърто място, на само точка от третия Тотнъм. Рен от своя страна са осми в Лига 1, като спечелиха последния си мач срещу Каен с резултат 3:1.

Сократис Папастатопулос за домакините няма да може да вземе участие в мача, след като в първия двубой получи директен червен картон. "Червените" се нуждаят от победа с поне два гола разлика, за да продължат напред, но и не трябва да допускат повече от един гол.

СЪСТАВИ

Арсенал: Чех, Мустафи, Кошчелни, Монреал, Колашинац, Джака, Рамзи, Мейтланд-Найлс, Йозил, Аубамеянг, Лаказет

Рен: Кубек, Мексер, Да Силва, Бенсебайни, Траоре, Буриго, Грениер, Андре, Нианг, Бен Арфа

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички