Арсенал даде заявка за трофея в Лига Европа след лекция срещу Милан (ВИДЕО)


Арсенал даде заявка за трофея в Лига Европа след лекция срещу Милан (ВИДЕО)
Снимка: Gulliver/GettyImages

4392 0

Отборът на Арсенал отстрани Милан в 1/8-финалите на втория по сила европейски клубен турнир Лига Европа. Играчите на Арсен Венгер се наложиха на своя "Емирейтс" с 3:1 и по този начин с общ резултат 5:1 продължават сред най-добрите осем в надпреварата.

Срещата не започна добре за "топчиите", като в 36' момчетата на Дженаро Гатузо поведоха след страхотен гол на Хакан Чалханоглу. До края на първата част обаче домакините изравниха чрез Дани Уелбек, който се разписа след спорна дузпа.

След почивката лондонският тим показа класата си и вкара нови две попадения, като при втория гол, който бе дело на Гранит Джака, сериозна грешка допусна Джанлуиджи Донарума.

Още преди да изтече първата минута от мача, гостите от Милан можеха да поведат с 1:0. Андре Силва получи добра топка в дясно в наказателното поле, но силният му удар се оплете от външаната страна на мрежата.

Проблемите за Арсенал продължиха, като в 11' капитанът Лоран Косчелни напусна терена. Той получи неволен удар от Романьоли при центриране от корнер и бе заменен от Чеймбърс. Капитанската лента пък отиде на ръката на Джак Уилшър.

До 30' преобладаваха грешките на двата тима пред наказателното поле на противника, което не доведе до нищо интересно за зрителите.

6' по-късно гостите отправиха първи точен удар и той се превърна в гол. Хакан Чалханоглу получи топката на около 30 метра и с топовен шут по диагонала изведе тима си напред в резултата.

Само 2' по-късно обаче се стигна до дузпа. Дани Уелбек бе изведен в наказателното поле и доста леко се свлече на земята след контакт с Родригес. При повторенията обаче се видя, че решението на съдиите е правилно. Зад топката застана потърпевшият нападател на домакините и с хладнокръвно изпълнение изравни.

В 41' и Милан имаше своите доста основателни претенции за дузпа, след като Чеймбърс игра с ръка в наказателното поле, но този път Йонас Ериксон и колегите му прецениха, че нарушение няма.

Втората част започна по-добре за домакините и още в 50' Мхитариян можеше да изведе тима си напред в резултата. Той получи добра топка от ляво на вратата на Донарума и стреля от движение, но италианският страж показа страхотен рефлекс и изби в корнер.

5' по-късно и Аарън Рамзи направи фрапантен пропуск, след като Йозил му заложи топката при атака от дясно. Уелсецът обаче стреля високо над вратата.

В 65' Никола Калинич се появи като резерва за Милан и само минута по-късно капитанът на тима Леонардо Бонучи блесна с прекрасно центриране в наказателното поле, където именно Калинич бе над всички, но насочи слабо топката, като това не доведе до проблеми за Давид Оспина.

В 71' сякаш интригата в срещата приключи. Гранит Джака получи топката пред дъгата на наказателното поле. Швейцарецът отправи мощен удар и стражът на Милан Донарума така отби топката, че тя придоби интересен фалц и се промъкна зад гърба му.

В 86' се стигна и до трети гол в мача за "топчиите". Джак Уилшър напредна от ляво в наказателното поле и центрира към малкото наказателно поле. Там Рамзи игра с глава, а Донарума показа класа и изби. Кълбото обаче попадна на главата на Уелбек, който на около един метър от гол линията нямаше как да сгреши - 3:1.

Преди мача

Отборът на Арсенал приема Милан в реванша от 1/8-финалите на втория по сила европейски клубен турнир Лига Европа днес. Преди седмица играчите на Арсен Венгер малко изненадващо стигнаха до чиста победа след 2:0 на "Сан Сиро", която им гарантира статута на фаворит преди днешния реванш.

Преди първата среща между двата тима "топчиите" бяха в слаба форма с четири поредни загуби, докато играчите на Дженаро Гатузо се радваха на успех след успех в мачовете, в които играеха.

След изиграния мач в Милано "артилеристите" постигнаха победа над Уотфорд като загрявка за днешната среща, а "росонерите" записаха 4-та поредна победа в Серия А, след като се наложиха над Дженоа.

Състави:

Арсенал: Оспина, Бейерин, Мустафи, Косчелни, Монреал, Джака, Рамзи, Уилшър, Йозил, Мхитариян, Уелбек

Милан: Донарума, Родригес, Романьоли, Бонучи, Борини, Сусо, Кеси, Монтоливо, Чалханоглу, Кутроне, Силва

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички