Ювентус се съвзе за разгром, Джеко и Рома летят


Ювентус се съвзе за разгром, Джеко и Рома летят
Снимка: Guliver/Getty Images

875 0

Ювентус се съвзе от болезната загуба с 0:1 в дербито с Милан през уикенда и разгроми с 4:1 Сампдория в домакинството си в междинния 10 кръг. По същото време пък Рома се възползва от шокиращото поражение на Милан с 0:3 във вторник от Дженоа и изпревари "росонерите" за второто място, след като срази с 3:1 Сасуоло.

Същото стори и Наполи, който вече е трети в таблицата след 2:0 у дома си на Емполи, а пък Интер се завърна в топ 10 след супергол на Мауро Икарди за 2:1 в края срещу Торино.

След точни 192 дни отсъствие Клаудио Маркизио се завърна сред титулярите за Юве, а пък Марио Манджукич "се възползва" от контузията на Пауло Дибала и получи отново правото да води атаката на тима.

Хърватинът се справи отлично и откри резултата още в седмата минута, с което прекрати ужасяващата голова суша от общо 763 игрови минути за Юве. Джорджо Киелини пък в 9-ата минута се разписа за 2:0, а 10 минути след началото на втората част Шик намали на 2:1.

Миралем Пянич със самостоятелна акция направи 3:1 в 65-ата минута, а Киелини изненадващо вкара втори гол в 87-ата за крайното 4:1.

Рома за шести път този сезон вкарва поне три гола в мач от Серия А, като този път трябваше да обръща от 1:0 до 1:3. Паоло Канаваро изведе Сасуоло напред в 12-ата минута, но намиращият се в невероятна голова форма Един Джеко изравни в 57-ата.

Отново Джеко бе точен в 76-ата от дузпа, а Раджа Наинголан узакони успеха на "вълците" с попадение за 1:3 180 секунди по-късно. Един Джеко е топ голмайстор в Серия А с 10 гола в 10 мача.

Ювентус е лидер в класирането с 24 точки, Рома има 22, а Наполи е трети с 20 (победата над Емполи дойде с голове на Мертенс и Чиричес през второто полувреме), докато Милан е вече четвърти с 19.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички