Ювентус продължава с рекорда, но и да е на второ място в Серия А


Ювентус продължава с рекорда, но и да е на второ място в Серия А

806 0

Отборът на Ювентус вече подобри рекорда си и записа 13-а поредна победа в Серия А. Това стана снощи, след като "старата госпожа" стигна до минимално 1:0 при домакинския си мач срещу Дженоа.

Единственото попадение в мача беше автогол на Ди Майо в 30', който отбеляза във вратата на Перин след отлична солова акция на Хуан Куадрадо.

Иначе "бианконерите" бяха доста пестеливи в действията си, но и това се оказа достатъчно за минималния успех. В края на мача обаче Симоне Дзадза извърши голяма глупост, след като си изкара ненужен червен картон.

В същото време Наполи също продължава силните си изяви, след като кандидат-шампионът тресна с 2:0 Лацио на "Олимпико".

Гонсало Игуаин откри резултата в 24-ата минута с 23-ия си гол от началото на сезона, като затвърди превъзходството си не само при голмайсторите в Серия А, но и в класирацията за Златната обувка на Европа. (За сравнение, миналогодишните носители на приза за най-добър голмайстор в Италия Мауро Икарди от Интер и Лука Тони от Верона завършиха сезона с по 22 попадения)

В 27-ата минута Хосе Кайехон покачи на 2:0 след подаване на Лоренцо Инсинье, за когото това бе 10-ата асистенция от началото на кампанията. Италианският национал стана първият футболист от топ 10 първенствата на Европа, който има поне 10 гола и 10 асистенции от началото на сезона.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички