Ювентус излъга Милан в голямото дерби на Италия


Ювентус излъга Милан в голямото дерби на Италия
Снимка: Getty Images/Guliver

1229 0

Типично по италиански шампионът на Серия А Ювентус се справи с 1:0 в голямото дерби с Милан. Победата позволи на бинаконерите да изпреварят с една точка съперника си във временното класиране в Италия и да заемат шестата позиция.

Ювентус тръгна по-настървено, но първият истински добър удар беше дело на Милан – чрез Юрай Куцка, който стреля опасно от воле с левия крак. Бианконерите налагаха териториално превъзходство, но росонерите бяха малко по-опасни на контраатака, главно заради активните действия на Алесио Черчи и Карлос Бака. Чак в 24-тата минута Юве създаде първото си опасно положение, като имаше съмнение за дузпа след сблъсък в наказателното поле, но като цяло темпото беше прекалено бавно, а играта беше твърде позиционна, за да се получи истинско шоу. Старт на зрелище можеше да даде Черчи, който беше намерен с центриране сам на 5-6 метра по диагонал от Буфон, но крилото стреля крайно нескопосано с глава.

Пет минути преди края на полувремето свиреп шут от фаул на Ернанеш се отклони в главата на Бонавентура, но младият Джанлуиджи Донарума успя да избие с ефектен плонж.

На почивката Масимилиано Алегри смени схемата на 3-5-2, за да усили натиска по фланговете, след като през първите 45 минути Милан напълно отряза нападението на Ювентус от всякакви мераци да вкара гол. Въпреки промяната росонерите пак бяха по-опасни, като Нианг и Куцка създадоха на два пъти суматоха в наказателното поле на домакините. Чак в 60-тата минута Погба тресна мощен удар от около 35 метра, но Донарума внимаваше и с нов ефектен плонж изби.

И както не се виждаше начин да падне гол, в 65-тата минута стана точно това. Хубава атака отляво, започната от Погба, доведе до центриране и Дибала беше на точната позиция, за да разстреля от воле Донарума – 1:0.

Милан отговори с атака отдясно и сравнително добра позиция за Куцка, но халфът стреля над вратата на Буфон. Това обаче се оказа всичко, което росонерите успяха да измислят в атака, макар Синиша Михайлович да пусна в игра и Луиз Адриано в опит да промени настройката на тима си. Нещо повече – в 92-рата минута Манджукич по чудо не вкара втори гол, стреляйки крайно неточно с левия крак от малкото наказателно поле. А Милан уцели вратата за пръв и последен път 30 секунди преди края. Така Ювентус регистрира рекордната шеста поредна победа срещу Милан за шампионат.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички