Наполи "мигна" и Юве се върна на върха в Италия (ВИДЕО)


Наполи "мигна" и Юве се върна на върха в Италия (ВИДЕО)
Снимка: Guliver/ Getty Images

1310 0

Ювентус отново е начело в класирането на италианската Серия А, въпреки че претърпя сериозен удар по егото си при поражението с 1:2 от Интер в дербито на Калчото. "Старата госпожа" реагира подобаващо с разгром 4:0 у дома над Каляри, а в същото време Наполи бе спрян за 0:0 от Дженоа в междинния 5 кръг от първенството.

Шут на Гонсало Игуаин в 14-ата минута бе париран от стража на гостите Марко Сторари (играч на Юве от 2010 година допреди този сезон), а Даниеле Ругани на празна врата нямаше как да сгреши при добавката.

В 34-ата минута самият Игуаин имаше възможността да се разпише с добавка, след избит изстрел на Пауло Дибала. В 39-ата пък завърналият се в състава след лека контузия Даниел Алвес елиминира напълно шансовете на Каляри за каквото и да е с точен удар за 3:0.

В 84-ата минута Чепители си отбеляза автогол и фиксира крайното 4:0 за Юве, като за феновете единственото притеснително след този двубой може да е продължаващата липса на голове от Дибала.

Мауро Икарди продължи да доказва, че струва колкото теглото си в злато за Интер, защото с нови два гола осигури комфортна победа с 2:0 като гост на Емполи. Аржентинският капитан на "нерадзурите" е автор на шест от седемте попадения в актива им през този сезон, като асистира на Иван Перишич по феноменален начин за паметния гол за 2:1 над Юве през уикенда.

По същото време и Рома спечели убедително - 4:0 над новака Кротоне, като Стефан Ел Шараауи откри резултата в 26-ата минута, Мохамед Салах направи 2:0 в 37-ата, а след почивката Един Джеко реши всичко с две попадения.

Така след 5 кръга Ювентус е лидер с 12 точки, следван от Наполи с 11, а Рома, Киево и Интер имат по 10.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички