Франческо Тоти е футболният Майкъл Джордан, тайната на успеха му е...


Франческо Тоти е футболният Майкъл Джордан, тайната на успеха му е...
Снимка: Getty Images/Guliver

1724 0

Легендарният италиански треньор Ариго Саки направи интересно сравнение между иконата на Рома Франческо Тоти и баскетболният идол Майкъл Джордан.

Според специалиста капитанът на Рома е футболният еквивалент на Майкъл Джордан, защото е също толкова необикновен, комплексен и прецизен.

„Франческо е момче с необикновени качества и аз винаги съм му се възхищавал. Когато бях технически директор на Реал Мадрид се опитах да доведа Тоти, за да замени Зинедин Зидан.

Жената на Тоти: Спалети е малък човек

Казах на президента Флорентино Перес, че единственият, който може да го замени е именно Франческо Тоти. Но той така и не пожела да напусне Рома“, заяви Саки.

На въпрос дали Тоти е останал в Рома, защото му липсва амбиция Саки отговори:

В началото си мислех така, но с времето си промених мнението. Сега смятам, че оставането му в Рома е признак на смелост и интелигентност. Когато се чувстваш комфортно на едно място можеш да напуснеш само по две причини- за пари или ново предизвикателство.

Наинголан проплака: Феновете ни подкрепят силно само когато Тоти е на терена (ВИДЕО)

„Той е отборен играч и винаги се влага максимално. Може да вкара гол, да асистира, да направи всичко на терена. Прецизността му е като на Майкъл Джордан,

Той просто няма равен на своя пост. Според мен твърде рано спря да играе за Италия. Тайната на футболното му дълголетие и успехи е неговата страст, завърши пламенно Саки пред "Corriere della Sera".

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички