Чудо е, че не падна гол (ВИДЕО)


Чудо е, че не падна гол (ВИДЕО)
Снимка: Guliver/Getty Images

1260 0

Фиорентина и Милан завършиха наравно 0:0 в напрегнато и вълнуващо дерби от 6-ия кръг на италианската Серия А. Липсата на попадение е изключително изненадваща, при положение че двата тима създадоха толкова много положения, но пък изпълнителите на завършващите удари се "постараха" да направят фрапиращи пропуски.

ДА ТЕ СМЕНЯТ В 27-АТА МИНУТА, ЗАЩОТО СИ МАЛОУМНИК

Фиорентина отново си изпати от "импотентност" в предни позиции и продължава да има само пет отбелязани гола до момента през сезона. Късметът покри "виолетовите" при предишното домакинство срещу Рома (1:0), но сега те не съумяха да разпечатат вратата на съперника си, въпреки че имаха възможността да изпълнят дузпа в 27-ата минута.

Йосип Иличич бе реализирал всичките си осем дузпи в Серия А до този момент, но срещу Джанлуиджи Донарума нацели левия страничен стълб и опропасти шанса от 11-те метра. Самият Донарума с няколко блестящи намеси се погрижи Фиорентина да остане "капо", а Сусо и Карлос Бака ще съжаляват горчиво, че пропиляха най-изгодните положения за Милан след почивката.

В самия край пък резервата Луиз Адриано се откъсна сам срещу вратаря на Фиорентина и бе повален в пеналтерията безкомпромисно, но незнайно защо не бе отсъдена дузпа.

В крайна сметка "дяволите" (това е един от по-неизвестните в България прякори на Милан, но в Италия е доста по-популярен от "росонерите") с 10 точки се настаниха на шеста позиция в класирането - такъв е активът още на Болоня, Киево, Лацио и Рома.

Фиорентина с 8 пункта пък е на 11-та позиция, но е и с мач по-малко, защото гостуването на Дженоа бе отложено заради проливен дъжд.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички