Вратар отказа Интер от победата срещу Рома


Вратар отказа Интер от победата срещу Рома
Снимка: Getty Images/Gulliver

914 0

Интер и Рома завършиха 1:1 в двубоя помежду си от 21-ия кръг в Серия "А" на "Джузепе Меаца" . Стефан Ел Шаарауи откри за гостите в 31', но огромния натиск през втората част даде резултата и домакините изравниха в 86' чрез Матиас Весино.

Макар Интер също да имаше своите възможности през първото полувреме, Рома бе по-опасният тим и заслужено се оттегли с преднина от един гол на почивката. В 33' Алисон прати дълга топка в полето на съперника, а Давиде Сантон позволи на топката да го прехвърли и от това се възползва Ел Шаарауи, който напредна и технично прехвърли вратаря за 0:1. Минута след гола Икарди бе близо до изравняване, но ударът му мина встрани от вратата.

Второто полувреме започна с по-опасни положения пред вратата на Рома. В 62' отбита топка стигна до Антонио Кандрева и нанесе топовен удар от границата на наказателното поле. Алисон видя късно топката, но се справи добре. В 72' като по чудо топката не влезе във вратата на Алисон, Мауро Икарди прати от движение топката от наказателното поле право в лявата греда, която спаси Рома. 5 минути по-късно Едер също пропусна да се разпише с глава от наказателното поле. 

Натискът на Интер се увеличи и само благодарение на перфектните спасявания на стража на гостите, резултатът се запази. В 80' отново Икарди отправи много силен и точен удар към десния ъгъл, но Алисон го отказа за пореден път. Все пак натискът на домакините даде резултат, а дефанзивната игра на Рома през втората половина бе наказана. Марсело Брозович центрира за Матиас Весино, който с глава заби топката във вратата за 1:1.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички