Рома и Интер не се победиха в интригуващ мач на "Олимпико"


Рома и Интер не се победиха в интригуващ мач на "Олимпико"
Снимка: Getty Images/Guliver

2681 0

Отборите на Рома и Интер завършиха наравно 2:2 на "Олимпико" в среща от 14-я кръг на Серия А. На два пъти гостите повеждаха в резултата, но "вълците" на два пъти изравняваха.

С поделените точки Интер се изкачи на втора позиция с 29 точки, но третият Наполи е с 28 пункта и мач по-малко. Домакините пък се изравниха по точки със Сасуоло и Парма и заема 7-а позиция.

В първите 10 минути на мача липсваха интересните положения. Първите две такива дойдоха от Интер, след като първо Балде Кейта накара Олсен да показва класата си, а след това Иван Перишич се извиси над всички при центриране и отправи удар с глава, но кълбото не попадна в целта.

Рома отговори подобаващо, като първо Заниоло си освободи място, за да стреля. Две минути по-късно, в 27', Алесандро Флоренци също стреля, а топката се спря в страничната греда на гостите.

8' преди почивката ДиАмброзио показа чудесната си визия над играта и намери по впечатляващ начин Балде Кейта, който откри резултата 0:1.

С подновяването на играта Рома "натисна газта" и това даде резултат 6' по-късно. Дженгиз Юндер отправи мощен удар по диагонала, който дори не остави време на Ханданович за реакция - 1:1.

25' преди края на срещата капитанът на Интер Мауро Икарди върна аванса на своя тим. Нападателят надскочи всички при центриране от корнер и с глава се разписа.

За втори път в мача "вълците" стигнаха до изравнително попадение в 73'. Брозович игра с ръка при центриране в наказателното поле и последва сигнал за дузпа. Александър Коларов се разписа с точно изпълнение.

СЪСТАВИ:

Рома: Олсен, Коларов, Хесус, Манолас, Сантон, Нзонзи, Кристанте, Флоренци, Заниоло, Юндер, Шик

Интер: Ханданович, ДиАмброзио, Де Врай, Шкриниар, Асамоа, Иглесиас, Брозович, Кейта, Марио, Перишич, Икарди

Преди мача

Отборът на Рома продължава с колебливите си резултати през сезона. "Вълците" са с едва пет победи от 13 срещи до момента и имат цели четири поражения, което им отрежда 9-о място с 13 пункта. 

В същото време Интер се представя отлично през сезона и заема третата позиция в шампионата. "Нерадзурите" са с 28 точки, като изостават на 12 от лидера Ювентус. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички