Роналдо и Ювентус минаха и през Милан, Игуаин - грешник (ВИДЕО + СНИМКИ)


Роналдо и Ювентус минаха и през Милан, Игуаин - грешник (ВИДЕО + СНИМКИ)
Снимка: Getty Images/Guliver

11104 0

Шампионът на Италия Ювентус записа важна победа по пътя си към осмата поредна титла в Серия А. Играчите на Масимилиано Алегри спечелиха гостуването си на Милан с 2:0 и върнаха аванса си от шест точки на върха.

Марио Манджукич откри резултата преди да изтекат и 10' игра. В края на първото полувреме Гонсало Игуаин бе фаулиран в наказателното поле и домакините получиха право да изпълнят дузпа. Аржентинецът застана зад топката, но кълбото срещна страничната греда.

През втората част Юве продължи по-настоятелно да търси гола и "го намери" 8' преди края. Кристиано Роналдо се възползва от отбита от Донарума топка и предреши всичко в срещата. В заключителните минути пък Игуаин си изпроси два жълти картона в рамките на по-малко от минута и бе изгонен.

След тази победа "старата госпожа" е с 34 точки на върха. Милан пък остава пети с 21 пункта.

Срещата започна отлично за Ювентус и още в 8' резултатът бе открит. Алекс Сандро центрира на далечната греда, където Марио Манджукич се извиси и с глава разпечата вратата на Джанлуиджи Донарума.

До 30' играчите на Масимилиано Алегри владееха случващото се на терена и "прекараха" голяма част пред наказателното поле на домакините. В 29' Паоло Дибала опита изстрел след нарушение срещу Кристиано Роналдо, но топката се удари в стената пред Донарума.

В 39' Сусо подхвана контра атака на Милан по десния фланг, която завърши с центриране по земя в наказателното поле за Гонсало Игуаин. Мехди Бенатиа обаче изпревари голаджията на "росонерите", но игра с ръка. В първия момент не бе отсъдена дузпа, но след намесата на системата ВАР бе отсъден 11-метров наказателен удар. Зад топката застана Игуаин, чийто удар срещна лявата греда на вратата пазена от Войчех Шчезни.

В началото на втората част отново Юве бе по-дейният тим. Шампионите пресираха и търсеха втория гол, като не бяха близко до това. Отново Дибала получи правото да стреля от пряк свободен удар, но дясната греда спря устрема му в 57'.

8' преди края на срещата Кристиано Роналдо сложи край на неуспешните опити на гостите да се разпишат. След продължителна атака, при която играчите на Милан на два пъти не успяха да изчистят, се стигна до удар, който Донарума отрази. Кълбото обаче попадна на крака на португалеца и той от близко нямаше как да сгреши - 0:2.

В заключителните минути на срещата домакините останаха и с човек по-малко, след като Гонсало Игуаин получи два жълти картона в рамките на по-малко от минута и бе пратен по-рано под душовете.

 

Преди мача

Шампионът Ювентус продължава силната си серия в италианското първенство. Играчите на Масимилиано Алегри допуснаха първа загуба за сезона във всички турнири през седмицата. Тогава те бяха надиграни от Манчестър Юнайтед на "Ювентус Стейдиъм" в Торино след късен обрат и 1:2.

Към момента "старата госпожа" има само едно равенство в Серия А и са убедителен лидер с 31 точки - три повече от Наполи и мач по-малко.

Милан продължава да играе на приливи и отливи в Серия А. Момчетата на Дженаро Гатузо в момента са на четвъртата позиция с 21 точки и са в серия от три поредни победи.

СЪСТАВИ:

Милан: Донарума, Абате, Бакайоко, Чалханоглу, Кастийехо, Игуаин, Кесие, Родригес, Романьоли, Сусо, Сабата

Ювентус: Шчезни, Алекс Сандро, Бенатиа, Бентанкур, Кансело, Киелини, Дибала, Манджукич, Матюиди, Пянич, Роналдо

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички