Рома разгроми Лацио, Тоти се сбогува с дербито от пейката


Рома разгроми Лацио, Тоти се сбогува с дербито от пейката
Снимка: Getty Images/Guliver

1249 0

Рома разгроми Лацио с 1:4 и спечели Битката за Рим по категоричен начин. Стефан ел Шаарауи, Един Джеко, Алесандро Флоренци и Диего Пероти се разписаха за победителите, докато Марко Пароло бе авторът на почетния гол за "орлите".

39-годишният Тоти, който най-вероятно ще напусне Рома след сезона, така и не влезе в игра и изгледа дербито от пейката. Това е трети поред успех за "вълците" срещу градския съперник.

Ел Шаараиу откри резултата в 15-та минута след неспасяем удар с глава, след центрирана на Люка Дин. В 35 минута Лaцио получи право да изпълни пряк свободен удар заради нарушение на играч на Рома. Лукас Биля обаче изпълни доста неточен удар, който прелетя над гредата. Минута по-късно домакините имаха претенции за дузпа, но главният рефер не уважи техните искания.

Както цялото първо полувреме Рома имаше по-добрите положения, а в 40-та минута изстрел на Алесандро Флоренци срещна гредата.

След почивката Рома започна по-предпазливо и прие играта в своята половина. На няколко пъти преди да бъде заменен Кандрева имаше възможност да върне попадението, но ударите му бяха далеч от целта. Въпреки това в 64 минута гостите увеличиха преднината си чрез влезлия като резерва Един Джеко. Първоначално Пероти нацели втора греда за двубоя, но след като топката се отби в Джеко, той с плътен шут, на празна врата не греши.

15 минути преди края на дербито Лацио успя да върне интригата в мача. Марко Парола намали резултата, но голът бе по-скоро изработен от Марио Клозе, който надскочи в наказателното  поле играя на Рома и насочи точно топката към вратата. Еуфорията в при „римските орли” обаче продължи кратко, след като този път Флоренци успя да отбележи, с което и даде комфортно преднина за Рома в последните минути. Пероти сложи точка и оформи крайният резултат от 1:4.

Рома вече има 63 точки и е на трета позиция, а Лацио е осми с 42 точки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички